avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, as avea doua întrebari. Prima, am întrat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, as avea doua întrebari. Prima, am întrat din greșeală ...

Bună ziua, as avea doua întrebari. Prima, am întrat din greșeală într-o intersecție pe sens interzis. Era o intersecție cu o întrare și o ieșire cu unic sens. Eu tocmai eram oprit de politie pentru altceva Pe partea drepta, iar de unde eram oprit nu am văzut indicatorul care era la apr 5 deasupra mea ca ma obliga sa merg înainte. Când am dat sa plec, m-am asigurat ca nu am banda continua, și deci pot sa o iau la stânga ca să întru pe acea ieșire cu sens unic în intersecție, dar din greșeală acea ieșire sa dovedit ca era de fapt întrarea cu sens unic, deci am întrat din greșeală pe sens int rzis, era o porțiune cam de 7 m. Am fost amendat și suspendat carnetul 90 zile pt ca am întrat pe sens interzis. Întrebarea este dacă pot sa contest cu ceva aceasta sanctiune. Menționez ca nu exista alt indicator sau semn care sa îmi arate ca nu am voie sa întru pe acea întrare, iar din locul unde eram ( practic oprit de politie) nu aveam cum sa îmi dau seama ca nu am voie sa întru pe acolo în intersecție. Era doar un indicator, chiar de asupra unde eram oprit eu care ma obliga sa merg innainte.

Cel mai recent răspuns: Dreptulmeu , utilizator 18:52, 17 Noiembrie 2025
Aveti șanse dacă artera de circulație pe care va aflati înainte de efectuarea manevrei era o artera cu 2 sensuri de mers, iar la intrarea pe strada laterala nu exista semn cu accesul interzis.
Din păcate porțiunea unde eram oprit ( de politie), înainte de efectuarea manevrei, era cu un singur sens de mers, dar totuși nu exista un indicator care sa îmi transmită întrarea interzisa și sa fie vizibil din partea pe care eram eu, ci doar pentru vehiculele care veneau din fata ( după câțiva metri porțiunea de sosea, pe care eram parcat se transforma în sosea cu dublu sens de circulație) . Exista totuși un semn de circulație care te obliga sa mergi doar înainte, dar acel semn era așezat pe un stâlp, la vreo 3 m, la înălțime. Ok, însă eu eram oprit în acel loc chiar de acel echipaj de politie care m-a amendat ulterior
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
Dreptulmeu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor ... Mariusmarusca Mariusmarusca Buna seara, Astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor privind oprirea interzisa, insa, am nevoie de cateva clarificari pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Reglementarea manevrei de intoarcere Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu va rog care mai este reglementarea privitoare la manevra de intoarcere. Tin minte ca pe vremea comunismului era necesara oprirea ... (vezi toată discuția)
Accident bizar - culpa comuna ? westdesign westdesign Buna ziua, incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore. Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens ... (vezi toată discuția)