avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În intersecție fiind încadrat din greșeală ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În intersecție fiind încadrat din greșeală ...

A doua întrebare. În intersecție fiind încadrat din greșeală pe sens interzis am auzit din mașină politiei parcata în intersecție la câțiva metri, o voce prin portavoce, care ma avertiza ca sunt pe sens înterzis, apoi aceeași voce, din masina de politie care stationa , imi indica sa parchez în parcarea din față mea. Pentru a face asta trebuia sa trec strada practic cu mașina. Eu, în nebunia aceea, m-am pierdut și am luat-o la dreapta pe șoseaua principala ( deci în loc sa traversez șoseaua cu mașina, am cotit la dreapta pe sosea), am parcurs încet vre-o 30 m căutând un loc unde sa parchez în siguranță. Imediat drepta era un refugiu în intersecție, dar din păcate nu l-am sesizat din ne atenție. În cei 30 m am auzit și sirena poliție, care a sunat ( o singură data, ca si cum mi-a dat un claxon cu sirena). După cam 30 în care m-a deplasat cu viteza f mica, în care am cautat un loc unde sa opresc, am oprit. Am primit amenda pt ca nu am oprit unde mi-a transmis agentul prin portavoce și m-am mai deplasat încă 30m. Mi-am cerut scuze și le-am pus explicat ca m-am încurcat, dar nu i-au interesat. Întrebarea mea este dacă pot contesta amenda.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
Dreptulmeu, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Proces verbal ContSters114196 ContSters114196 Cum poate fi atacat un proces verbal legal dar neadevarat? cu ce probe si in ce temei legal? (vezi toată discuția)
Neoprire la semnalele agentului rutier dep82 dep82 Salutare. Am si eu o intrebare. In cursul diminetii am traversat o intersectie pe culoarea verde a semaforului, numai ca sa observ ulterior agentul de ... (vezi toată discuția)