Asigurare RCA Expirata !
Buna ziua in cursul zilei de astazi a trebuit sa merg la Pitesti din Directia Bucuresti , asigurarea a expirat in data de 14 , acum 3 zile si a fost inoita in cursul diminetii , doamna de la asigurare a spus ca este valabila , ulterior am aflat ca intra in vigoare cu ora 12 noaptea ! Din nefericire am mers si m-am intors in Bucuresti ! Intrebarea este risc amenda de la camerele de supraveghere avand in vedere ca asigurarea a fost facuta in cursul diminetii ?? Multumesc !!
Sistemul e-SIGUR este funcțional pe A1 și verifică automat lipsa RCA. Înregistrările sunt analizate, de regulă, în 1–2 zile de la momentul surprinderii în trafic.
Dacă în urma verificărilor se constată că la ora deplasării RCA nu era încă valabil in raport și de informațiile furnizate la momentul analizării inregistrarii, se poate întocmi un proces-verbal de sancționare pentru lipsa asigurării valabile.
Dacă însă, la momentul verificării ulterioare, în sistem apare deja polița valabilă (mai ales că a fost încheiată la scurt timp), există șansa ca agentul constatator să aprecieze situația ca fiind una de minimă gravitate, ținând cont de proximitatea momentului de emitere și să nu mai aplice sancțiunea. Poate aveți noroc