avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avem un sot decedat si o proprietate. Proprietatea a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avem un sot decedat si o proprietate. Proprietatea a fost impartita la notar prin succesiune astfel: ...

Buna ziua. Am o situatia mai dificila. O sa incerc sa povestesc pe scurt.
Avem un sot decedat si o proprietate.
Proprietata a fost impartita la notar prin succesiune astfel:
1/2 sotiei
Iar cealalta parte a foat impartita astfel: 3/16 sotiei si cate 3/16 fiecarui copil(4 copii la numar) asta sa intamplat acum vro 40 de ani.
Intre timp mama copiilor a cedat doar acel 4/16 fiului mai mic printr-un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere iar ceilalti frati au vandut partea lor. Doar ca mama ani mai tarziu si-a dat fiul in jidecata si prin hotarare si-a luat acea parte de 4/16 inapoi. Acum mama a murit si notarii spun ca sunt incalcite documentele. Ptr ca nu se stie ce s-a intamplat cu partea ce ii revenea sotiei acel 1/2. Inafara de acel certificat de mostenitor despre partea aia nu se vorbește nicaieri.. Notarul zice ca are nevoie de un document care se ateste ca inca este propritara acelei cote dar daca ni este inregistrat nici un act de instrainare a acelei cote nu e logic ca acea cota ii apartine?
Va multumesc.
Situația juridică actuala a imobilului este cea din registrele de carte funciară. Verificați prin solicitarea unui extras de carte funciară și faceți mențiunile necesare dacă nu corespunde realității. In perioada despre care vorbiți ca au avut loc transferuri de drepturi de proprietate actele se realizau la Notariatele de stat. Identificați notariatul, verificați registrele din arhiva acestuia și dosarele din arhiva. In câteva luni, cu tenacitate și efort, veți clarifica situația imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea .... monica g.f. monica g.f. Buna seara , Dupa moartea tatalui meu ,mama mea s-a recasatorit ,iar cel de al doilea sot al mamei avea 2 copii din prima lui casatorie .Mama s-a mutat la el ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am o nelamurire poate ma puteti ajuta familia mea era ... anonima70 anonima70 Buna ziua,am o nelamurire poate ma puteti ajuta Familia mea era compusa din:Tata,Mama,Fiu,Fiica.Succesiunea nu a fost dezbatuta nici dupa Tata nici dupa ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent!!! cf-mostenire-vanzare bb_yasmi bb_yasmi buna ziua va rog frumos sa imi dati cat de repede se poate un raspuns de specialitate. situatia este urmatoarea: este vorba despre un apartament . in anul ... (vezi toată discuția)