avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara .Ce pedeapsa risc dacă,sotia depune ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara .Ce pedeapsa risc dacă,sotia depune plângere penala ...

Bună seara .Ce pedeapsa risc dacă,sotia depune plângere penala în urma unui accident rutier dacă a fost ranita la mâna si operata eu fiind la volan.Multumesc
In functie de circumstantele faptei si de consecintele asupra sanatatii victimei, daca sunteti trimis in judecata si daca se pronunta o hotarare definitiva de condamnare a Dumneavoastra, pedeapsa poate fi intre condamnarea la plata unei amenzi penale si condamnarea la executarea unei pedepse privative de libertate timp de 5 ani. Anumite circumstante (atenuante) coboara limitele pedepsei, alte circumstante (agravante) majoreaza limitele pedepsei. De asemenea, pedeapsa poate fi suspendata sau amanata de la aplicare.
Ori, in infractiunile care se cerceteaza la plangerea prealabila a partii vatamate, doamna isi retrage plangerea si nu vor mai exista consecinte penale. Daca aveti un concurs de infractiuni - conducere fara permis/sub influenta/autovehicul cu numere fara valabilitate - situatia dumneavoastra se complica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat casket3 casket3 la savarsirea unei infractiuni de furt calificat si distrugere, cu prejudiciul recuperat (returnat de catre faptuitor) si daunele platite, ce pedeapsa se va ... (vezi toată discuția)
Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)
Lipsirea de libertate - pedeapsa prevãzutã de noul cod penal andreielena12 andreielena12 care este condamnarea pentru lipsire de libertate art 189 in noul cod penal? multumesc. (vezi toată discuția)