avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsa risc dacă sotia depune plângere penala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsa risc dacă sotia depune plângere penala ...

Bună seara .Ce pedeapsa risc dacă,sotia depune plângere penala în urma unui accident rutier dacă a fost ranita la mâna si operata eu fiind la volan.Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 04:04, 19 Noiembrie 2025
In functie de circumstantele faptei si de consecintele asupra sanatatii victimei, daca sunteti trimis in judecata si daca se pronunta o hotarare definitiva de condamnare a Dumneavoastra, pedeapsa poate fi intre condamnarea la plata unei amenzi penale si condamnarea la executarea unei pedepse privative de libertate timp de 5 ani. Anumite circumstante (atenuante) coboara limitele pedepsei, alte circumstante (agravante) majoreaza limitele pedepsei. De asemenea, pedeapsa poate fi suspendata sau amanata de la aplicare.
Ori, in infractiunile care se cerceteaza la plangerea prealabila a partii vatamate, doamna isi retrage plangerea si nu vor mai exista consecinte penale. Daca aveti un concurs de infractiuni - conducere fara permis/sub influenta/autovehicul cu numere fara valabilitate - situatia dumneavoastra se complica.
Intr-un accident cu victima, se deschide dosar penal indiferent daca victima depune plângere sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)
Lipsirea de libertate - pedeapsa prevãzutã de noul cod penal andreielena12 andreielena12 care este condamnarea pentru lipsire de libertate art 189 in noul cod penal? multumesc. (vezi toată discuția)
Bună ziua! dacă un inculpat beneficiază de legea acordului ... Uther Uther Bună ziua! Dacă un inculpat beneficiază de legea acordului de recunoaștere și tot o dată trebuie să i se aplice majorarea limitelor de pedeapsă Cum se ... (vezi toată discuția)