avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces numire curator special pt minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces numire curator special pt minor

Buna seara!
V-as ruga sa ma lamuriti cum se desfasoara un proces pt numirea unui curator pt un minor, pt dezbaterea mostenirii.
Este obligatoriu ca minorul sa fie prezent? Procesul se desfasoara cu public? Minorul va fi intrebat ceva?
Persoana pe care am propus-o ca si curator trebuie sa fie prezenta, sau e suficient sa depuna la dosar o declaratie prin care sa-si exprime acordul? Declaratia asta are un format anume, trebuie sa fie o declaratie notariala? Curatorul trebuie sa depuna cazier judiciar?
Si nu in ultimul rand - am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte in fata judecatorului? Avand studii juridice, am redactat si inregistrat singura cererea - e posibil ca la sedinta de judecata sa se ridice probleme care ar necesita sa fiu asistata de un avocat?
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2025
adina248, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Instituire curatela madalina15 madalina15 buna ziua! am si eu o nelamurire: tatal a decedat, mama traieste si au 2 copii minori si vor sa faca partajul de pe urma tatalui.. pentru cei 2 copii minori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar ... Daniela2275 Daniela2275 Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar in cazul dezbaterii mostenirii unei surori decedate recent?Isi pierde calitatea de ... (vezi toată discuția)