avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara , Vă rog să mă ajutați cu un răspuns ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara , Vă rog să mă ajutați cu un răspuns mai pe ...

Bună seara ,
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns mai pe înțelesul tuturor legat de ultima frază la notificarea primită de la ANAF referitor la o solicitare adresată lor.

“ Urmare adresei dvs. transmisă prin e-mail la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
înregistrată sub nr retransmisa si înregistrată la Administraţia Sector 2 a Finanţelor
Publice, prin care solicitati clarificări privind contribuțiile sociale obligatorii pentru veniturile din jocuri de
noroc, în limita informațiilor transmise, vă comunicăm urmatoarele:
Potrivit art 137 alin (1) și art 155 alin (1) din Legea nr. 227/2015, privind Codul fiscal, cu modificările și
completările ulterioare, veniturile obținute de persoane fizice din jocuri de noroc nu sunt supuse
contribuției de asigurări sociale și contribuției de asigurări sociale de sănătate.
Prezenta adresa nu constituie un act administrativ fiscal, in sensul art. 1 pct.1 din Legea
nr.207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, sau act administrativ de autoritate, in sensul art.
1, al. 1 din Legea nr. 554/2004 si nu este opozabila tertilor.“

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:42, 19 Noiembrie 2025
Corect : Pentru veniturile din premii și jocuri de noroc nu se datorează contribuții sociale.

act administrativ - actul unilateral cu caracter individual sau normativ emis de o autoritate publică, în regim de putere publică, în vederea organizării executării legii sau a executării în concret a legii, care dă naștere, modifică sau stinge raporturi juridice
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni asigurat odata ce m-am angajat? zag.eduard zag.eduard Buna seara, Daca nu am fost angajat pt. o perioada mai mare de 12 luni, iar in toata aceasta perioada nu am platit asigurarea de sanatate si nu am ... (vezi toată discuția)
Pensie parțial anticipata sarradicati sarradicati In aprilie \'17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie \'17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr ... (vezi toată discuția)
Pfa - indemnizatie oug 30/2020...se impoziteaza sau nu ? pop sorin pop sorin PFA - Plata indemnizatiei mentionate si calculate conform in art. 15, alin. 1, din OUG 30/2020, ASTFEL: 1. 75% din salariul mediu BRUT pe tara, adica 5429 ... (vezi toată discuția)