avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
LIVE, ACUM (325 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare la moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare la moștenire

Bună ziua,
Soțul meu și fratele lui au moștenit 2 apartamente. Ambii sunt în posesia certificatelor de moștenitor. Acum soțul meu ar dori să renunțe la unul din apartamente, în calitate de moștenitor. Este posibil? Si dacă da, ce trebuie facut? Mulțumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:07, 19 Noiembrie 2025
Buna ziua

De vreme ce sotul are deja certificatul de mostenitor, a acceptat mostenirea si nu mai poate renunta la ea.

In schimb poate sa renunte la cota-lui parte dintr-un apartament prin donatie, vanzare, etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie apartament cu acordul fratelui Wihm Wihm Buna ziua. De la bun inceput imi cer scuze daca s-a mai discutat subiectul, insa am rasfoit putin forumul si nu am gasit ceva punctual. Intrebarile (ca sunt ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Renunțare la cota-parte din moștenire: cum să procedez pentru ca mama mea să intre în posesia ei? Lory31 Lory31 Buna ziua. In urma decesului tatalui meu eu, fratele si mama am facut succesiunea si am acceptat cu totii calitatea de mostenitori. Am acceptat mostenirea dar ... (vezi toată discuția)