avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare ilegală a componenței comitetului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare ilegală a componenței comitetului asociației de proprietari

Președintele asociației de proprietari a numit doi noi membri în comitetul executiv, în locul celor aleși de adunarea generală, fără a face public acest lucru. În continuare, aceștia au semnat un acord de funcționare a unui cabinet medical la parterul blocului.
Care sunt consecințele juridice ale acestei acțiuni? Poate fi ea obiectul unei plângeri penale?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:12, 20 Noiembrie 2025
Buna ziua

Conform legii 196/2018, membrii comitetului executiv sunt alesi in adunarea generala, nu numiti de presedinte.
Apoi, tot conform legii 196/2018, schimbarea destinației locuințelor se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării

Incalcarea legii 196/2018 nu reprezinta automat o infractiune decat daca se dovedeste caracterul acesteia. Adica, daca presedintele a primit niste bani de exemplu de la acel cabinet pentru a face aceste lucruri, da, faptele constituie infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. ... Utilizator1987 Utilizator1987 Buna seara. Va scriu in legatura cu o situatie cu care ma confrunt. Detin un apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje, nu este inca spatiu comercial. In ... (vezi toată discuția)
Buna seara! locuiesc la demisol si vecinul de vis a vis a construit ... Otilia Proca Otilia Proca Buna seara! Locuiesc la demisol si vecinul de vis a vis a construit o debara inchizand practic spatiul de sub scari, astfel incat intre usa mea si peretele ... (vezi toată discuția)
Care sunt demersurile pentru schimbarea unui spatiu de locuit in spatiu comercial ... Parism Parism Salutare , am si eu urmatoarea intrebare , care sunt demersurile pentru schimbarea unui spatiu de locuit in spatiu comercial la parterul unui bloc . Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)