avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții au donat apartamentul unei nepoate...ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții au donat apartamentul unei nepoate...ca moștenitor ...

Părinții au donat apartamentul unei nepoate...ca moștenitor rezervatar am dreptul la 1/4 din valoarea bunurilor donate sau din toată masa succesorală? suntem 2 frați, părinții au mai deținut o casă dar deocamdată nu găsim actul de proprietate.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:13, 22 Noiembrie 2025
Dacă nu va fost încălcată rezerva succesorală NU aveți nici un drept față de imobilul donat.
Trebuie analizată concret situația tuturor bunurilor moștenite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca adrian nedelea adrian nedelea tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat ... (vezi toată discuția)
Donatia angeladiana angeladiana Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)
Buna seara !am o intrebare in legatura cu un act de donatie canoramonica canoramonica Buna seara ! Ma numesc Monica si sunt din Iasi.Am o intrebare legata de un act de donatie a unui imobil facut de bunicamea in 2001 ,pe cand eram ... (vezi toată discuția)