avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala

1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie cvorum, sa nu mai aminam pentru reconvocare si sa stabilim azi pentru ca oricum tot aia va fi. Eu sunt de parere ca legea trebuie respectata, la noi nu se respecta aproape deloc.
Ati avut astfel de experiente, nu ati mai reconvocat? Ce se risca in cazul asta?

2. Cati membri trebuie sa aiba CE?
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 11:01, 17 Februarie 2010
asta e o foarte bine pusa problema: cenzorul e membru al CE ori ba? Eu stiam ca da. La noi a fost ales de AG ca cenzor, fara alte specificatii. Deci el nu vine la sedintele comitetului, nu voteaza?
Poate veni si chiar e indicat sa vina, dar nu voteaza. El este organul de control al asociatiei, deci nu poate face parte din conducere pe care o controleaza.
Cenzorul nu controleaza numai activitatea financiar-contabila a administratorului, ci si contractele intocmite de comitet...si in general ar trebui sa vegheze la punerea in practica a Legii 230/2007 si HG.1588/2007 din punct de vedere al legalitatii. De aceea in comisia de cenzori (in asociatiile mai bine organizate exista si un cenzor pe probleme juridice).
Dar si in lege aceste doua entitati sunt prezentate separat: comitetul executiv, comisia de cenzori (sau cenzorul).
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
elga50, moderator
Doamnelor, domnilor,
Nu va pripiti inainte sa cugetati la articolul de mai sus(art.21).
Legea prevede clar din cine se compune CE!!!
Adica prevede expres ca Presedintele si cenzorul sunt membri ai CE si sunt alesi "dintre cei prezenţi"!
ULTERIOR acestei AG de constituire CE angajeaza un cenzor(retineti! UN cenzor), fie el PF sau PJ.
Raportandu-ne la prevederea expresa, anterior precizata, acest cenzor extern face si el parte din CE, CU drept de vot.
Intr-adevar legea face prevedere clara la numarul de membri impari, dar numai in cazul in care exista comisie de cenzori.
Sfatul meu privind nr. membrilor CE este pur practic si nicidecum legislativ.

@dana marin
Gasiti toata documentatia la inceputul acestui forum! Trebuie doar sa cautati. ;)

LE: Nu uitati de restrictia impusa de HG1588, art.12, paragraful B, lit. i:
nu pot ocupa funcţii în comitetul executiv şi în comisia de cenzori membri având grade de rudenie, până la gradul al 4-lea inclusiv.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
Opinia mea in acest topic este ca prev. art. 21?l230 este formulat cam ciudat, adica: " ART. 21
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor.... " Adica comitetul executiv este format din presedintele as. prop. si un cenzor sau o comisie de cenzori... Pai ori este com. executiv, ori este comisie de cenzori? Vorbim limba romana sau traducem ceva pe-aici...
Pentru clarificare va invit sa lecturati din HG 1588/2007, art. 16 si urmatoarele cu privire la cele de mai sus.
Mai mult, daca cenzorul (sau membrii com. cenzori) ar face parte din com. executiv, deci sunt cei care hotarasc, etc., tot ei sunt cei care verifica ? Adica ei centreaza si tot ei dau cu capul? Ma scuzati, lecturati cu atentie prev. art. 20 din acelasi act normativ cu privire la atributiile comisiei de cenzori.

Dana Marin, din cate stiu as. prop. din care faci parte este mica. Un com. ex. compus din trei persoane este suficient. Comisia de cenzori - 1 persoana pregatita corespunzator este arhisuficienta.
Cunosc o scara de bloc compusa din 20 proprietari care au un com. executiv compus din 5 pers., o comisie de cenzori compusa din 3 persoane, un responsabil al cartii de imobil, unul raspunde cu subsolul, altul cu spatiul vedre... ce mai, toata lumea are functii si activitatea as. este ca naiba..., asa ca hotarati ce hotarati, puteti sa va alegeti cati doriti, dar treaba sa mearga, aceasta este cel mai important deziderat, in rest...
Bafta!
Da, asa e domnule Grecu. Numai ca nimeni nu vrea sa faca nimic si toti dau cu gura doar, de aceea am zis sa organizam putin treaba si sa fie cate unul responsabil cu ceva. Nu comitet inactiv in care doar presedintele semneaza listele de intretinere odata pe luna.

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)