avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala

1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie cvorum, sa nu mai aminam pentru reconvocare si sa stabilim azi pentru ca oricum tot aia va fi. Eu sunt de parere ca legea trebuie respectata, la noi nu se respecta aproape deloc.
Ati avut astfel de experiente, nu ati mai reconvocat? Ce se risca in cazul asta?

2. Cati membri trebuie sa aiba CE?
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 11:01, 17 Februarie 2010
Domnu Grecu aici discutam de componenta CE si nu de atributii, ca sa vorbim romaneste.
Toate cele 3 categorii componente(presedinte, cenzor, membru CE) ale CE au atributii expres si diferit prevazute de lege.
Nu inteleg de ce vi se pare anormala prezenta Cenzorului la hotararile luate de CE, atata timp cat este ales de membrii Asociatiei in AG. Mi s-ar parea anormala prezenta Administratorului, care este angajat!

In fond legea/normele nu prevad nicaieri ca Cenzorul:
- nu este membru al CE, ba din contra;
- nu trebuie sa participe la sedintele CE;
- nu are drept de vot in sedintele CE;
- trebuie sa verifice legalitatea deciziilor si hotararilor luate de CE, ci prevede doar "luate"(HG1588,art.20)
- trebuie sa verifice legalitatea deciziilor si hotararilor luate "dupa".
:)
@dana marin, @carol_lorac
Corectie la postul anterior(semne de batranete:tooth: ) :
HG1588/2007:
ART. 16
Comitetul executiv, format dintr-un număr impar de membri aleşi de adunarea generală, reprezintă asociaţia de proprietari în administrarea şi exploatarea clădirii, cu excepţia atribuţiilor rezervate exclusiv proprietarilor cu privire la proprietăţile individuale, apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă. Preşedintele asociaţiei de proprietari este şi preşedinte al comitetului executiv.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
in acelasi timp ...
Art. 19. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori urmareste si asigura respectarea legalitatii in administrarea bunurilor materiale si a fondurilor financiare ale asociatiei de proprietari.
(2) Comisia de cenzori este formata dintr-un numar impar de membri, care trebuie sa aiba cel putin studii medii
Presedintele a scris:

Intr-adevar legea face prevedere clara la numarul de membri impari, dar numai in cazul in care exista comisie de cenzori.

Si eu ce-am scris? :D
era in primul post de pe pagina si nu l-am mai recitit dupa ce am citit postarea anterioara, care facea referire la comitetul executiv ;)
scz de neatentie !
Legea si normele sunt destul de clare in ce priveste presedintele, comitetu si cenzorii.
Presedintele asociatie este membru al comitetului si presedinte al acestui comitet executiv. Este ales de adunarea generala.
Membrii comisiei de cenzori se aleg tot de adunarea generala. Si aceasta comisie de cenzori are un presedinte al comisiei de cenzori asa cum comitetul executiv are un presedinte.
Gasiti pe internet o organigrama a asociatiilor de proprietari si o sa vedeti acolo ca cenzorul sau comisia de cenzori se subordoneaza doar adunarii generale si nu comitetului sau presedintelui asociatiei.
Comisia de cenzori este total diferita de comitetul executi.
Sigur ca pot participa si cenzorii la sedintele de comitet si pot vota in adunarea generala daca sunt membri ai asociatiei, ca orice proprietar.

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)