avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general somaj ,dupa concediu de cresterea copilului -2 ani
Discuție deschisă în Contabilitate în general

somaj ,dupa concediu de cresterea copilului -2 ani

care este modalitatea de calcul a somajului pt. mamicile care au terminat concediul de crestere a copilului caz concret -nu am fost de la inceput in acest concediu ci doar din 16 noiembrie 2009 copilul va implini 2 ani pe 1 august 2010 -indemnizatia mea de crestere a copilului este de 2620 am peste 15 ani de munca iar pana la intrarea in concediu am avut venitul de 3000 lei cu tot cu prime, ore suplimentare, pe cartea de munca, am inteles ca perioada s-a marit la 15 luni pentru cei cu vechime de peste 10 ani in munca.va rog faceti-mi dvs.calculul daca se poate nu numai in citate din lege.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:39, 16 Februarie 2010
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
(2) Cuantumul indemnizaţiei de şomaj prevăzute la alin. (1) este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 75% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) suma prevăzută la lit. a) la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
(3) Cotele procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.
(4) Pentru persoanele care au fost asigurate în baza unui contract de asigurare pentru şomaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), se va avea în vedere venitul lunar declarat în contractul de asigurare pentru şomaj.
Nu sunt citate ci procedura legala prin care va puteti calcula indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie somaj Simona.Teschere Simona.Teschere Cum se calculeaza suma de bani pe care o incasa ca somaj? (vezi toată discuția)
Care este suma neagu georgeta neagu georgeta cat iau somaj daca salariul anainte de crestere copil era de 945 ron iar dup aceia 2 ani 6mil plus alocatia 2 mil total 8.cat voi lua somaj.multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj! caesara7 caesara7 Buna ziua, Care este cuantumul indemnizatiei de somaj ? Indemnizatia de somaj este o suma fixa? Multumesc ! O zi buna ! (vezi toată discuția)