avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare

Buna ziua.Sunt in situatia de a fi disponibilizat dupa un an si jumatate de munca la aceasta societate pe motiv financiar (lipsa bani,comenzi...etc.).Vechimea mea in munca este de 25 de ani. Patronul deocamdata m-a anuntat verbal de situatie si ca trebuie sa intru in somaj in cazul in care nu-mi gasesc un loc de munca.Care e demersul legal care trebuie respectat in astfel de situatii si daca exista plati compensatorii ,in cazul meu, deoarece pe contractul meu de munca nu e precizat acest lucru .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 18 Februarie 2010
Cum pot sa aflu daca in CCM la nivel de unitate sunt trecute mai multe salarii compensatorii ? Eu nu am primit decat CIM ,si acela copie "XEROX" ...cu toate ca eu am cerut unul in original (asa am primit si de la unitatile la care am mai lucrat) pe motivul ca acesta "se face" in 2 exemplare : unul la contabilitate si unul la ITM :( .
Ce pot face in cazul in care acestia refuza sa il (le) acorde din "n" motive ?
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
m2gica, utilizator
Intai trebuie sa aflati daca exista un CCM la nivel de unitate.

Cati salariati are firma?
Daca sunteti sub 21 de salariati sigur nu exista CCM la nivel de unitate. Si atunci se aplica prevederile CCM unic.
Sunt mai putin de 21. In caz de neplata ce pot face?
Actiune in justitie, la tribunalul de pe raza de domiciliu, sectia litigii de munca.
Este scutit de taxe.
Multumesc ptr. informatii =D>

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Concediere Claudialine Claudialine Buna ziua Am fost concediata pe motive care nu au tinut de persoana mea( situatia financiara a firmei). Nu am primit la plecare niciun salariu compensator. ... (vezi toată discuția)
Greu de rezolvat retromusculo retromusculo Daca contractul individual de munca se completeaza cu prevederile contractului colectiv de munca incheiat la nivel de unitate in cazul concedierii in baza art. ... (vezi toată discuția)