avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

as dori sa stiu cum se face calculul pt concediu medical cu boala obisnuita
se scade 25% din salariul de incadrare si se mai scade si impozitul
sau se face media pe ultimile 6 luni din salariul brut (net) si primesti 75% din medie
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ganca, utilizator
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 16:07, 16 Februarie 2010
Cred ca indicat ar fi sa ne dati mai multe amanunte
ART. 10-OUG /2005
(1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Va sugerez sa calculati astfel: insumati veniturile brute realizate in ultimele 6 luni/ nr zile lucratoare. Va rezulta baza de calcul pentru media zilnica de CM
Pentru a afla suma cu care veti fi platit pentru acest CM : nr zile concediu medical(lucratoare)*media zilnica de CM* 75%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical boala obisnuita ana55 ana55 Subiect: calcul concediu medical boala obisnuita Subiect: calcul concediu medical boala obisnuita un functionar public cu studii superioare si o vechime ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical elam elam buna ziua! am un concediu medical a carui baza de calcul, insumand cele 6 luni anterioare, imi da suma de 14512 lei si un nr de 131 zile , cu un procent de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical myhaela24 myhaela24 buna. am si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Sunt insarcinata si primul medical l-am avut in octombrie si a fost de 21 de zile fiind cu ... (vezi toată discuția)