avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals , uz de fals si fals intelectual
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals , uz de fals si fals intelectual

Buna ! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere .In 2008 am fost angajat in cadrul unei firme de telefonie ca agent vanzari ... intr-o zi un baiat a venit cu buletinul bunicii sale in original ca sa ii incheiem abonamente precizand ca dansa e in spital si nu poate veni sa semneze ... eu si colegul meu l-am sunat pe patron care ne-a spus ca atata timp cat ea confirma telefonic cu datele personale e ok . Dupa aprox o luna vine bunica baiatului plangand ca a primit telefon ca are 4 abonamente incheiate pe numele ei si ca nepotul ei i-a furat buletinul . Precizez ca nepotul mai are antecedente penale ... De recent in ianuarie ma trezesc cu o citatie la usa cum ca is invinuit in dosarul cu pricina . Mi s-a spus ca sunt acuzat de fals , uz de fals si fals intelectual. M-am consultat cu un avocat si mi-a spus ca cel mai probabil o sa iau o amenda administrativa sau una penala . Ce parere aveti ?
Eu nu am antecedente penale iar abonamentele s-au anulat cat si facturile .
Va rog sa ma ajutati
Sfaturi:
1.Nu dati declaratii decat in prezenta unui avocat.
2. Asigurati-va ca aveti martori care sa confirme ca ati vorbit cu patronul care v-a dat OK-ul.
3. Pentru concurs de infractiuni de fals, puteti sa luati o amenda dar la fel de bine puteti sa fiti condamnat la inchisoare cu sau fara suspendare.
Interesati-va de dosar.
Situatie delicata care va obliga sa angajati avocat care sa coroboreze faptele cu probele cat mai favorabil dvs.
interesant e ca patronul acuma nu mai recunoaste acordul care si l-a exprimat si martor e doar colegul meu de lucru
Pai, doar nu credeati ca o sa recunoasca;) ! Are consilieri buni.Incercati introducerea firmei in proces ca parte responsabila civilmente.Inca o data aveti nevoie de un avocat.Succes!
ok . multumesc mult pentru sfaturi . Ai mai spus ca sa ma interesez de dosar ... cum pot face asta ? ms inca o data

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa catalinaian catalinaian Buna ziua am primit o cominicare din care reise ca am de platit o amenda administrativa in valore de 1000 de lei plus 50 de lei cheltuieli de judecata.Daca ... (vezi toată discuția)
Fals / uz de fals? alig_c alig_c Buna, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca s-a comis fals in urmatorul caz. S-a intamplat ca un membru al familiei mele, mama, sa plece din tara pe o perioada ... (vezi toată discuția)