avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asociatie de proprietari in conflict cu Tiriac ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asociatie de proprietari in conflict cu Tiriac Asigurari

Buna ziua, sunt administratoarea unei asociatii de proprietari, iar in urma cu cateva luni a fost inundat un apartament de la parter din cauza infundarii unei tevi de canalizare din subsolul blocului. Proprietarul apartamentului si-a recuperat paguba de la firma de asigurari Tiriac, unde avea incheiata o polita de asigurari pentru locuinta, noi am reparat teava si acum cateva zile am primit o solicitare de la asigurari pentru o despagubire catre dansii de 5000 ron ca urmare a acestui incident, altfel instiindu-ne ca vom fi actionati in judecata pentru recuperarea daunei. Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in acest sens, ce drepturi si ce vina poarta asociatia si cum ar trebui sa actionez(normal ca locatarilor nu le convine sa plateasca acesti bani). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:07, 16 Februarie 2010
Cand s-a facut constatarea daunei/inundatiei, cineva din adm. asociatiei(administrator/presedinte/respons. scara) a semnat p.v. de constatare in care s-au consemnat cauzele producerii evenimentului.Daca puteti demonstra ca nu exista culpa privind intretinerea instaletiei(reparatii/revizii efectuate periodic) care este bun comun, puteti combate pretentia asiguratorului.Daca exista un istoric privind asemenea evenimente (infundare), si nu puteti dovedi ca s-au luat masurile corespunzatoare de remediere, iar in p.v. este mentionat acest lucru, va fi mai greu.
1-Daca instalatia care a cauzat inundarea apartamentului reprezinta parte comuna,dupa cum a-ti precizat in subsolul imobilului,intretinerea acesteia intra in sarcina asociatiei ,iar eventualele consecintele/prejudicii in responsabilitatea asociatiei
2-Presedintele asociatiei sau alt reprezentant legal a fost prezent si a semnat PV de constatare deficiente si prejudicii incheiat de catre asiguratorul locuintei ?
3-In cauza fiind instalatie comuna,responsabilitatea pentru buna functionare intra in sarcina asociatiei care este responsabila si fata de eventualele prejudicii cauzate membrilor proprietari
Contactati avocat pentru analizare situatie si evidentiere varianta favorabila amiabila.
Desfasurati demersuri pentru intelegere amiabila ,pentru ca in instanta nu aveti sanse de solutie favorabila

Daca nimeni din adm.asociatiei de locatari nu a semnat PV deconstatare si nu a fost prezent la aceasta actiune nu puteti fi trasi la raspundere.Constatarea trebuia facuta si prin chemarea unui specialist de la firma de gospodarire comunala care sa confirme cele constatate de asigurator, sub semnatura autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundat de vecinul de sus alexoctave alexoctave Buna seara, Am fost inundat de vecina de sus care este o persoana foarte recalcitranta. Inundatia a fost asa de severa incat parchetul tot din dormitor a ... (vezi toată discuția)
Daune in urma inundatiei blocului elishepherd elishepherd Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua ... (vezi toată discuția)
Inundatie produsa de vecin.cine-l obliga la plata repartiilor? ContSters89081 ContSters89081 Vecinul de la etajul superior inunda aprtamentul de sub el, proaspat zugravit. Dupa uscare raman pete mari. Cine trebuie sa-l oblige pe acest vecin sa repare ... (vezi toată discuția)