avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA taxa locala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA taxa locala

Am urmatoarea problema:pentru a putea intra in centrul orasului cu o masina de 10 tone,am platit la primarie o taxa,nepurtatoare de tva pentru care primaria nu da factura.Eu,la randul meu,trebuie sa recuperez aceasta taxa de la beneficiarul transportului.Va rog sa ma lamuriti cum facturez aceasta taxa si conform carui articol din codul fiscal,sau daca exista alta modalitate de a mi se deconta aceasti bani,pe care eu i-am platit cu OP.Multumesc
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 08:50, 20 Februarie 2010
includeti taxa de la primarie in costul transportului si aplicati tva la intreaga valoare.

Era o idee ,...numai ca beneficiarul nu accepta,doreste ca aceasta taxa sa fie evidentiata separata in factura,probabil si el o va justifica si incasa.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
turkn, utilizator
Indiferent ca in factura este o singura pozitie cum a sugerat danike, fie 2 pozitii cum solicita furnizorul valoarea totala a facturii este aceeasi
Cica taxa aceasta trebuie facturata fara tva,ea nefiind un serviciu prestat.Sunt in ceata totala.si codul fiscal nu m-a lamurit deloc.
taxa de intrare in centrul orasului este fara tva daca este aplicata de autoritatile publice.

dvs. o refacturati ca si pe un serviciu care va fi purtator de tva.

Alte discuții în legătură

Refacturare taxa acces zona emisa de primarie stelach stelach Buna ziua, O firma platitoare de tva, refactureaza catre un client al sau o taxa de acces zona achitata catre o primarie. Refacturarea este facuta fara tva pe ... (vezi toată discuția)
Refacturare taxa radio tv alina1977 alina1977 Cum se refactureaza taxa radio tv de pe factura de energie electrica tinand cont ca eu o primesc cu tva 0. O refacturez tot cu tva 0 sau 24%. Aceeasi speta si ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa pungi cu tva mona85 mona85 Buna ziua. Imi poate spune cineva, cu ce data, ecotaxa pentru pungile de plastic, a inceput sa se factureze cu tva?Stiu ca pe undeva pe la inceputul lui ... (vezi toată discuția)