avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ecotaxa pungi cu tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ecotaxa pungi cu tva

Buna ziua.
Imi poate spune cineva, cu ce data, ecotaxa pentru pungile de plastic, a inceput sa se factureze cu tva?Stiu ca pe undeva pe la inceputul lui 2010,dar nu gasesc legea.#-o
Va multumesc.
Cer scuze daca am postat gresit.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
mona85, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 10:21, 7 Ianuarie 2012
ecotaxa a fost introdusa de guvern de la 1 ian 2009 prin OG nr. 25/2008 si este o taxa care se cuprinde in baza de impozitare a TVA, conform art. 137, alin. 2, lit. a) din codul fiscal.

prin HG 1620/2009 in vigoare de la 1 ian. 2010, normele de aplicare ale codului fiscal sunt completate cu exemplul ecotaxei, tocmai pentru a sublinia faptul ca aceasta se include in baza de impozitare
pct. 18
(7) Orice cheltuieli cu impozitele şi taxele datorate de o persoană impozabilă în legătură cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, dacă nu sunt incluse în preţul bunurilor livrate ori al serviciilor prestate, ci sunt recuperate de la clienţi prin refacturare, se cuprind în baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, potrivit prevederilor art. 137 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal. De exemplu, ecotaxa datorată potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare, chiar dacă nu este cuprinsă în preţul bunurilor livrate, ci este facturată separat, se cuprinde în baza impozabilă.

in concluzie, ecotaxa s-a facturat cu tva de la introducerea acesteia, respectiv 1 ian. 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare taxa acces zona emisa de primarie stelach stelach Buna ziua, O firma platitoare de tva, refactureaza catre un client al sau o taxa de acces zona achitata catre o primarie. Refacturarea este facuta fara tva pe ... (vezi toată discuția)
Tva la taxa de zona? AncaUrda AncaUrda O societate comerciala presteaza servicii transport; la facturarea catre beneficiar, pe factura este trecuta ca pozitie distincta si taxa de zona B, pe care ... (vezi toată discuția)
Tva taxa locala turkn turkn Am urmatoarea problema:pentru a putea intra in centrul orasului cu o masina de 10 tone,am platit la primarie o taxa,nepurtatoare de tva pentru care primaria ... (vezi toată discuția)