avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA refacturare taxa radio tv
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

refacturare taxa radio tv

Cum se refactureaza taxa radio tv de pe factura de energie electrica tinand cont ca eu o primesc cu tva 0. O refacturez tot cu tva 0 sau 24%. Aceeasi speta si pt factura de la asociatia de locatari (tot cu tva 0). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:18, 17 August 2011
conform contractelor dintre parti, in sarcina cui sunt cheltuielile de energie electrica si taxa radio tv? dati-ne mai multe detalii.
Taxa radio-tv nu este conditionata de consumul de energie electrica al titularului de contract, deci nu reprezinta o utilitate pentru a fi refacturata.
Aceasta taxa o achitati indifent de consum.
Din punctul meu de vedere refacturarea sau recuperarea ei de la chirias se face in conformitate cu clauzele contractuale si reprezinta o operatiune taxabila.

Nu poate fi exclusa din baza de impozitare, deoarece obligatia privind plata acestei taxei ii revine titularului de contract, respectiv celui care face plata.

ART. 137
Baza de impozitare pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii efectuate în interiorul ţării
(2) Baza de impozitare cuprinde următoarele:
a) impozitele şi taxele, dacă prin lege nu se prevede altfel, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată;
daca conform contractului, toate utilitatile sunt in sarcina chiriasului, consider ca proprietarul va aplica structura de comisionar si va refactura aceste utilitati, aplicand acelasi regim ca si furnizorul de utilitati.
daca utilitatile reprezinta cheltuieli accesorii contractului, atunci acestea se vor include in baza de impozitare (art. 137, alin 2, lit. b cod fiscal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Dublare tva nagyjudith nagyjudith Inchiriez apartament de la o firma. Facturile de utilitati ( cu TVA inclus in factura) ajung la proprietar.La refacturarea cheltuielilor (chirie, utilitati) ... (vezi toată discuția)
Refacturare energie electrica ZINCA MARIA ZINCA MARIA Buna ziua. In cladirea care imi apartine am mai multe birouri inchiriate, cu contract de inchiriere, si trebuie sa le facturez utilitatile. La ce pret pot ... (vezi toată discuția)