avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nelamuriri bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nelamuriri bilet la ordin

Buna seara!
Am o firma de comert cu ridica, iar banii ii incasez pe baza biletului la ordin. La rubrica "stipulat .............." a biletului la ordin, apar "la termen, la ordin, la scadenta, fara protest, etc ". Imi spune si mie cineva daca exista vreo diferenta intre cele relatate mai sus. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 08:50, 17 Februarie 2010
Desigur ca exista, si diferenta este data prin insusi termenii respectivi, eu v-as sfatui sa folositi formula cu ''fara protest''.
Clauza fara protest exonereaza posesorul BO de obligatia dresarii protestului fata de debitorii de regres si fata de avalist in cazul actiunii directe cambiale. Daca nu sunt debitori de regres sau avalisti clauza fara protest este relativ ineficienta deoarece in cazul BO refuzul bancii echivaleaza cu protestul deci nu mai subzista real obligativitatea dresarii protestului fata de emitentul debitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat instituit cu titlu executor micha20 micha20 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am avalizat un BO in 30 iun.2006 pt un credit de investitii la o societate. In 2009 banca a cerut ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb mma mma Buna ziua, ma gasesc intr-o situatie neplacuta si va solicit ajutorul. Mi-ati putea raspunde, va rog, la problema pe care o prezint mai jos: societatea la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat in nume personal ksimona ksimona In data de 21.12.2006 societatea noastra a luat un credit in valoare de 200.000 euro, garantat cu ipoteca si bilet la ordin fara scadenta si suma avalizat in ... (vezi toată discuția)