avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajata gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajata gravida

sunt insarcinata in 4 luni si firma vrea sa ma mute in alt departament cu mai multe responsabilitati,cu acelasi salar,dar unde nu voi mai avea contact direct cu clientii incercand sa ma dea la o parte din cauza "burtii".
ce pot sa fac pentru ca nu imi convine aceasta situatie si nu vreau sa intru in concediu medical
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:45, 17 Februarie 2010
Puteti sa faceti plangere la ITM.
Da, salariata poate face sesizare, dar....
Situatia este delicata si ar trebui inteleasa si prin prisma intereselor unitatii. Salariatei gravide ii sunt recunoscute drepturile pe care angajatorul are obligatia sa le respecte dar si angajatorul are dreptul de organizare a muncii in firma astfel incat acesta sa fie cat mai profitabila. Nu cred ca este vorba de discriminare sau ilegalitate atata timp cat nu este schimbata functia si salariul. Angajatorul cred ca vrea intelegere de la salariata desi, prin faptul ca are contact cu diferiti clieni, ar pute motiva decizia prin aceea ca "previne expunerea salariatei la riscuri ce ii poat afecta sanatatea şi securitatea" (art.4 lit. a) din OUG 96/2003) mai ales in sezonul rece.

si transferul in alt departament nu se face atunci cand angajatul nu mai poate sa isi indeplineasca sarcinile zilnice?
Nu stiu ce gandeste angajatorul si cum justifica decizia, lipsa de comunicare intre angajaor si angajat naste cele mai urate divergente. Puteti purta o discutie cu el sau puteti sesiza ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida cu probleme la munca Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, suntinsarcinata in 9 saptamani si am anuntat si la serviciu. de cand am anuntat totul a devenit calvar. mentionez ca am niste probleme de mentinere ... (vezi toată discuția)
Salariata gravida jalaboi jalaboi buna ziua! Sunt angajata la stat (domeniu medical) si sunt gravida in 3 luni. Intrebarea mea este trebuie sa anunt in scris sefii mei ca sunt insarcinata la ... (vezi toată discuția)
Sunt discriminata la locul de muncă. am făcut plângere la ... elisabeta05 elisabeta05 Sunt discriminata la locul de muncă. Am făcut plângere la ITM în 2022,dar de atunci se poartă foarte urât cu mine,mi-au spus că ar fi mai bine să ... (vezi toată discuția)