In urma criticilor facute de unii membri ai asociatiei noastre referitoare la prestatia firmei de administrare, presedintele a sarit ca ars, a negat ca avem dreptate, a zis ca vrem prea mult de la ei saracii si a demisionat. As vrea sa intreb colegii de forum cu experiente vaste in acest sens: ce semn e asta? Mi se pare foarte ciudata atitudinea lui. In loc sa tina cu membrii asociatiei, el intotdeauna dar intotdeauna lua partea firmei de administrare. Nu faceau multe din contract si in loc sa-i struneasca, ne spunea noua ca lui i se pare ca fac si ca unde e problema. Nega orice. Sunt putin socata, ce sa zic? Sa fi avut vreun interes la aceasta firma? Nu vad legatura intre criticarea firmei aduse tot de el si demisia de azi. Ce ziceti? Multumesc. O zi buna.
Nu va mai faceti probleme. Drum bun si cale batuta....alegeti alt presedinte si incercati sa reziliati contractul cu firma de administratie.
NB. Aveti grija, am mai spus-o si altadata, demiterea, plecarea sau rezilierea contractelor administratorilor prea frecventa.....nu veti reusi sa aveti un condominiu bine administrat niciodata. Oamenii se integreaza unii mai greu, altii mai usor.
Administrarea imobilelor, din pacate, nu este nici meserie, nici profesie, este o ocupatie, rareori un har.... Parerea mea!
Intr-o adunare generala eu, ca presedinte, accept toate criticile si nemultumirile proprietarilor. Dar presedintele cunoaste activitatea administratorului si daca administratorul (persoana fizica sau juridica) nu-si face treaba, presedintele trebuie sa ia decizia, in comitet sa inceteze relatia contractuala sau de administrare.
Daca presedintele nu ia aceasta masura inseamna ca administratorul este la nivelul pretentiilor acestuia.
Adunarea generala poatea sa aleaga alt presedinte si alt comitet, pentru ca nu trebuie sa uitam, comitetul este cel care conduce asociatia intre adunarile generale.
Si eu, ca presedinte mi-as da demisia daca proprietarii nu ar fi multumiti de administrarea asociatiei. Daca adunarea generala a ales un presedinte, un comitet, acestia raspund in fata adunarii.
Acum spuneti-ne si noua daca ati ales un alt comitet si un alt presedinte, ca la dv in asociatie sunt nemultumiri permanente, cel putin din ce ne relatati dv aici!?
Multumesc pentru raspunsuri. Inca nu s-a ales un alt comitet pentru ca de-abia am avut adunare generala si aici nu se stie cati membri are asociatia ca sa stim daca a fost sau nu cvorum, pentru reconvocare. Actele asociatiei sunt la firma de administrare de 7 luni. Presedintele nu s-a obosit sa le ia de acolo, nici nu stiu ce cauta la ei. Nu se stie statutul, nu se cunosc exact care sunt membri de comitet. Legea 230 e un vis, mare majoritate nici nu au auzit de ea si nici nu vor! Eu sunt printre putinii carora le pasa de ce se petrece in bloc. Tot incerc sa misc lucrurile din loc insa e imposibil. Cum fac presiuni sa mai facem si noi ceva, sa reglementam lucrurile, cum demisioneaza!
Cu o floare nu se face primavara. Si sunt si rai, daca incerci sa spui : domle, hai sa facem asta, aia. Pai de ce? Noua ni se pare ca e ok. Nici nu vin cu alte propuneri, nu actioneaza in nici un fel, birfesc. Nu seman cu ei si eu una sufar intens pentru ca mi-am dorit alti vecini. Mai interesati de proprietatea comuna, mai responsabili, mai activi. Suntem doar cativa, foarte putini. Presedintii, odata numiti, se considera niste mici dumnezei si numai ei stabilesc totul, nu se consulta cu membrii de comitet, fac ce le trece lor prin cap. Daca le spui: alooo, vezi ca nu faci legal, se supara, te vorbesc pe la spate de rau si intr-un final, demisioneaza ca au obosit prea tare.
Mai exista si alte forme de protectie a proprietatii comune intr-un bloc,altele decit astea cu Asociatia de proprietari? La noi se pare ca nu merge. Nimeni nu vrea sa se bage si, cand se baga, nu fac nimic, mai mult incurca.
Media de virsta aici e de 32 de ani, poate de-asta sa fie oamenii asa.
As lasa si eu de la mine, sa ma fac ca nu vad, ca nu-mi pasa dar nu pot. Am incercat si nu reusesc. Platesc mari rate la acest apartament si vreau sa traiesc frumos.
Alegere presedinte
timpuriu
candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)