avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cerinte referitoare la prezentarea ofertei (URGENT)
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cerinte referitoare la prezentarea ofertei (URGENT)

buna ziua!

am nevoie de un raspuns urgent la urmatoarele probleme:
1. in cadrul unei proceduri autoritatea contractanta a organizat o vizita a amplasamentului ce face obiectul ofertei, mentionand ca ofertantul are obligatia sa prezinte procesul verbal de vizitare a amplasamentului la momentul deschiderii ofertelor si prezenta la vizitarea amplasamentului este obligatorie.

2. unul din factorii de evaluare a ofertei face referire la cantitatea de lucrari efectuate anterior pe raza acestui teritoriu, avand o pondere de 25 p.

sunt cerintele autoritatii contract
Cel mai recent răspuns: Marius Cocean , Consilier juridic 17:21, 17 Februarie 2010
la primul punct eu cred ca e o greseala de redactare.. nu trebuie sa prezinte procesul verbal.. trebuie sa semneze procesul verbal de vizitare..
si la al doilea punct eu zic ca e o greseala.. da, sa prezinte dovada ca a efectuat lucrari dar nu neaparat pe plan local.. asta e discriminare.. e ca si cum ar da cineva un anunt de angajare de genul: angajam barman dar nu tigani sau femei peste 45 ani.. daca doriti sa participati la licitatie faceti contestatie in termenul legal la oferta in cauza.. multa bafta!
punctul 2 este incorect pentru ca incalca principiul nediscriminarii si impiedica o reala concurenta.
Eu sunt de parere ca nu este asa de evidenta conditia discriminatorie de la pct2, cu toate ca ar putea fi interpretata si in acest sens.
La primul punct as spune ca sa aveti grija sa fie si semnta acel PV de vizitare.
pot fi descalificat pentru ca nu am fost prezent la vizitarea amplasamentului?

multumesc.
Buna ziua,

...daca in Fisa de date a achizitiei se prevede obligativitatea prezentarii PV de vizitare atunci treb sa -l prezentati asa cum se solicita...daca nu au prevazut o data limita ptr vizitare atunci faceti in scris o solicitare de vizitare a amplasamentului, care practic, daca nu va intereseaza, nu o faceti, insa veti obtine PV ...
pe de alta parte faptul ca se prevede in Fisa de Date prezentarea de dovezi referitoare la
cantitatea de lucrari efectuate anterior pe raza acestui teritoriu
acest lucru este ilegal...conf disp art 2 alin 2 OUG34/2006 actualizata...



succes!
o zi excelenta,


ps de obicei AT recomanda vizitarea amplasamentului, daca sunteti amabila sa citati enuntul referitor la vizitarea amlasamentului putem emite o opinie corecta
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
Marius Cocean, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerinte referitoare la prezentarea ofertei (urgent) mia_bv mia_bv buna ziua! am nevoie de un raspuns urgent la urmatoarele probleme: 1. in cadrul unei proceduri autoritatea contractanta a organizat o vizita a ... (vezi toată discuția)
Propunerea tehnica -prezentare document ibitza78 ibitza78 Buna ziua! In cadrul unei licitatii un ofertant a prezentat un document \"Durata de executie\" in Propunerea financiara si nu in Propunerea tehnica asa cum ... (vezi toată discuția)
Motive de anulare paula manta paula manta Buna ziua, Speţă: am o achiziţie în curs - procedura cerere de ofertă. S-a prezentat un singur ofertant, care nu s-a prezentat la desachiderea ofertelor, ... (vezi toată discuția)