avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 18 Februarie 2010
In termen de 20 de zile de la data incheierii se inregistreaza la ITM c.i.m. - art.1 din Legea nr.130/1999 republicata
Pe partea de inregistrare asa este dar in mod indirect s-a modificat de Hotararea 37 din 15 ianuarie 2010.

Angajatorul are obligatia sa inregistreze salariatul in registrul salariatilor cu o zi inainte ca acesta sa inceapa activitatea. Iar amenda e foarte usturatoare.

Ca sa-l inregistrezi trebuie sa obtii numar de la ITM

Prin urmare un raspuns final ar fi.
Poti inregistra in decurs de maxim 20 zile de la semnare la ITM Contractul dar in acelsi timp trebuie inregistrat la ITM si operat in Registrul Salariatilor inainte ca noul angajat sa se prezinte la munca.
Nu confundati transmiterea prin REVISAL a c.i.m. cu inregistrarea la c.i.m. la ITM. O HG nu poate modifica o LEGE.

Numarul dat de catre ITM la inregistrarea c.i.m. nu este obligatoriu sa fie transmis prin REVISAL.

Transmiterea prin REVISAL a unui c.i.m. se face cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza - HG nr.161/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Inregistrarea c.i.m. se face în termen de 20 de zile de la data încheierii lor, la inspectoratele teritoriale de muncă - Legea nr.130/1999., republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Inregistrare contract munca anastancu anastancu Buna ziua! Acum ceva timp s-a stabilit inregistrarea contractelor individuale de munca cu 1 zi inainte de inceperea efectiva a lucrului. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca - angajare a.oana a.oana Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema - lucrez la o firma, insa urmeaza sa imi inceteze contractul de munca cu acordul partilor cu ... (vezi toată discuția)