avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare contract munca

Buna ziua!

Acum ceva timp s-a stabilit inregistrarea contractelor individuale de munca cu 1 zi inainte de inceperea efectiva a lucrului.
Imi puteti spune cumva ce act legislativ a reglementat asta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anastancu , utilizator 16:19, 31 August 2010
Este eronata ideea pe care ati avut-o .. se face confundare intre inregistrarea c.i.m. si transmiterea prin Revisal.

1. art.1 alin.1 din Legea nr.130/1999 prevede ca , contractele individuale de munca vor fi inregistrate, in termen de 20 de zile de la data incheierii lor, la inspectoratele teritoriale de munca.

2. Hg nr.161/2006 , art.4 alin.1 (modificat prin HG nr.37/2010) prevede ca , angajatorii au obligatia de a transmite registrul in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat.
HG 37/2010
adita74 a scris:

HG 37/2010



Aceasta hotarare nu reglementeaza inregistrarea c.i.m. la ITM.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru informatii.
Intradevar am formulat incomplet, prin inregistrare ma refeream la emiterea unui numar intern si inregistrarea si transmiterea prin Revisal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Contract de munca roxii roxii am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa imi recuperez banii? alexandru.grigorescu alexandru.grigorescu Pe data de 15.06 m-am angajat la o firma. Am lucrat fix 3 saptamani de la acea data. Am plecat de la ei pentru ca a trebuit sa fac lucruri de care nu m-i s-a ... (vezi toată discuția)