avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Infiintare birou, serviciu in APL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Infiintare birou, serviciu in APL

Buna ziua.

Va rog sa imi spuneti care este numarul minim si maxim de angajati in cadrul unui birou si serviciu din administratia publica locala, precum si structura organizatorica in cadrul acestora? Va rugam precizati baza legala.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dani_nastase , utilizator 11:25, 18 Februarie 2010
Baza legala este OUG nr 229/2008, respectiv:
....ART. III
(1) La aprobarea structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală vor fi respectate prevederile art. 112 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora numărul total al funcţiilor publice de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice, cu excepţia funcţiilor publice de secretar al unităţii administrativ-teritoriale şi de şef al oficiului prefectural, este de maximum 12% din numărul total al funcţiilor publice, precum şi prevederile art. XVI din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv:
a) pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie;
b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuţie;
c) pentru constituirea unei direcţii este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuţie;
d) pentru constituirea unei direcţii generale este necesar un număr de minimum 25 de posturi de execuţie...................

:) Sper sa va fie de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie publica de conducere STEFANIA EVA STEFANIA EVA cum se procedeaza in cazul in care in organigrama unei institutii publice nu exista o functie de conducere , dar un functionar indeplineste conditiile pentru a ... (vezi toată discuția)
Cand este creat un post de sef serviciu? duni duni Postul de sef serviciu este creat atunci cand exista un numar de .....in subordine? - E vorba de sectorul bugetar. Va rog frumos sa-mi spuneti in ce lege se ... (vezi toată discuția)
Sef birou navi navi lucrez intr-o institutie publica locala, la financiar pot fi sef birou? mentionez ca in organigrama figureaza 5 posturi + 1 post, dar sunt ocupate numai 4 ... (vezi toată discuția)