avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie

Buna seara,
va rog ajutati-ma in urmatoarea problema:
Mama este proprietara unui teren, pe care ne-am hotarat sa construim o casa (mama, eu si sotul meu). Se poate obtine certificatul de urbanism si autorizatia de constructie pe numele a toti trei? Trebuie facut vreun act juridic/notarial in acest scop?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 17:57, 29 Noiembrie 2009
Autorizatia de constructie /certificatul de urbanism ,se elibereaza la cererea persoanei in drept,proprietar sau in anumite cazuri persoana care detine procura din partea acestuia.
Concret care este justificarea pentru care ,va intereseaza mentionarea numelor celor 3 ?
Autorizatia de constructie se elibereaza pe numele detinatorului(detinatorilor) terenului(pe care se edifica imobilul). Daca doriti sa apareti in autorizatie trebuie ca mama dv sa va vinda, doneze(la notariat) o parte din teren.
Dorim ca viitoarea casa sa fie pe numele meu si al sotului (este si dorinta mamei), mai ales ca noi suntem cei care vom cheltui pentru constructie. In noua constructie vom locui toti trei.
In afara dvs mai exista si alti eventuali participanti la masa succesorala ?
nu, eu singurul viitor mostenitor

Alte discuții în legătură

Construire casa Milla_Paris Milla_Paris Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Latime minima teren pentru constructie alig171 alig171 Salutare. Am citit cateva posturi care se asemanau cu ceea ce urmeaza sa va intreb dar tot nu sunt convins de ceea ce am citit. Am un teren intravilan.Pe ... (vezi toată discuția)