la 6 luni de la montarea geamurilor termopan, fara vina mea, cu respectarea instructiunilor de utilizare, o foaie de geam s-a fisurat, crapat, pe intreaga diagonala. repet, nu am facut nimic de natura a provoca fisurarea geamului.
adresandu-ma firmei care mi-a vandur si montat geamul, mi s -a raspuns ca nu are de gand sa procedeze la inlocuirea geamului, intrucat eventualele defecte trebuia constatate la montaj, cu ocazia semnarii procesului verbal de verificare a montajului..., sau in timp de 2 saptamani de la montaj.
exista procesul verbal respectiv, dar el se refera doar la montaj. in plus, detin un certificat de garantie care emana atat de la firma cu care am contractat, cat si de la firma furnizoare de tamplariePVC, in care temenul de garantie pentru sticla e de 5 ani de la incheierea contractului daca acesta coincide cu montarea.
calea incercarii de rezolvare amiabila s-a consumat, in opinia mea, 4 discutii telefonice si promisiunea nerespectata din partea directorului firmei de a se prezenta la mine pt intocmirea unui proces verbal de constatare, urmata de un nou apel telefonic continand promisiuni vagi.
as fi putut introduca actiunea in despagubiri direct?!?, moral am ales o incercare de rezolvare pasnica a conflictului, desi nu in mod scris.
intrebarea mea e: merita situatia de fata toata agitatia si procedurile indeplinite , termene, expertize platite de mine, timpul pierdut, eventual executor platit, etc....pentru un geam termopan?
marturisesc ca nu ma anima orgoliul ranit , nici deformarea profesionala de a vedea totul alb sau negru.... va rog, scrieti cateva randuri cu parerea d voastra asupra intregii situatii: dpdv legal si pro-efficient:)
marturisesc, mi e putin teama sa nu cumva sa se constate vreo vina din partea mea in privinta nerespectarii temperaturilor mediilor unde au fost montate termopanele: am lasat geamurile deschise oscilobatant mai mereu....in perioada iunie-octombrie 2006....
Cel mai recent răspuns:
remus barosanu , utilizator
22:45, 17 Noiembrie 2010