avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz acordare garantie geam termopan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz acordare garantie geam termopan

la 6 luni de la montarea geamurilor termopan, fara vina mea, cu respectarea instructiunilor de utilizare, o foaie de geam s-a fisurat, crapat, pe intreaga diagonala. repet, nu am facut nimic de natura a provoca fisurarea geamului.

adresandu-ma firmei care mi-a vandur si montat geamul, mi s -a raspuns ca nu are de gand sa procedeze la inlocuirea geamului, intrucat eventualele defecte trebuia constatate la montaj, cu ocazia semnarii procesului verbal de verificare a montajului..., sau in timp de 2 saptamani de la montaj.

exista procesul verbal respectiv, dar el se refera doar la montaj. in plus, detin un certificat de garantie care emana atat de la firma cu care am contractat, cat si de la firma furnizoare de tamplariePVC, in care temenul de garantie pentru sticla e de 5 ani de la incheierea contractului daca acesta coincide cu montarea.

calea incercarii de rezolvare amiabila s-a consumat, in opinia mea, 4 discutii telefonice si promisiunea nerespectata din partea directorului firmei de a se prezenta la mine pt intocmirea unui proces verbal de constatare, urmata de un nou apel telefonic continand promisiuni vagi.

as fi putut introduca actiunea in despagubiri direct?!?, moral am ales o incercare de rezolvare pasnica a conflictului, desi nu in mod scris.

intrebarea mea e: merita situatia de fata toata agitatia si procedurile indeplinite , termene, expertize platite de mine, timpul pierdut, eventual executor platit, etc....pentru un geam termopan?

marturisesc ca nu ma anima orgoliul ranit , nici deformarea profesionala de a vedea totul alb sau negru.... va rog, scrieti cateva randuri cu parerea d voastra asupra intregii situatii: dpdv legal si pro-efficient:)

marturisesc, mi e putin teama sa nu cumva sa se constate vreo vina din partea mea in privinta nerespectarii temperaturilor mediilor unde au fost montate termopanele: am lasat geamurile deschise oscilobatant mai mereu....in perioada iunie-octombrie 2006....
Cel mai recent răspuns: remus barosanu , utilizator 22:45, 17 Noiembrie 2010
geamurile sunt facute pentru a se deschide...ati primit instructiuni de folosire in care specifica durata medie de aerisire prin intermediul lor?
la momentul montajului ati primit vreun certificat de garantie pentru lucrarea executata? in afara de afirmatiile lor, bineinteles.
instructiuni de folosire nu am primit, exceptand un articolas xeroxat: condensul-fenomen fizic normal.
certificatul de garantie, de felul lui bleu-pal;), exista scriptic, continand ceea ce am scris mai sus.garantie 5 ani pt sticla.

la exprimarea realitatii ca ii voi actiona in instanta pt a mi inlocui geamul, au raspuns ca nu se lasa intimidati de "amenintari"de genul asta. de cand "amenintarea" cu forta coercitiva a legii pt apararea drepturilor de cumparator reprezinta o amenintare?eu stiam altceva...:)
ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc anticipat pt rabdarea d a raspunde.
va propun sa ii timiteti o notificare prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire prin care sa le descrieti defectiunea aparuta si sa le solicitati sa va acorde garantia conform certificatului repectiv, in termenul prevazut pe acesta (daca nu exista termen, stabiliti unul scrut, avand in vedere si conditiile meteo).
De asemenea, puteti sa luati legatura cu un avocat sa trimita chiar el notificarea.
Asa aveti si avocat in eventualitatea unui litigiu.
din discutiile purtate, ma tem ca o actiune in acest sens e sortita esecului....au precizat.,repetat, ca nu au in vedere ipoteza inlocuirii gratuite, in baza certificatului de garantie, a geamului....credeti ca o expertiza poate fi tardiva in acest caz?.ma refer la faptul ca a trecut deja o saptamana de la incident iar pana la efectuarea expertizei propriu zise, impusa de judecator, va mai trece ceva timp.....daca ma hotarasc sa ii actionez in instanta...afecteaza cumva prea mult timp scurs sansele de castig ale acestui dosar?

Alte discuții în legătură

Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare ... c2023 c2023 Amenintare cu obligativitate montare geam termopan la reabilitare termica. Buna ziua, Puteti va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai ... (vezi toată discuția)
Reclamatie firma termopane Asan27 Asan27 Buna seara, In urma cu o luna geamul de la terasa s-a crapat de sus pana jos-nu in urma unei impact sau lovituri, ci pur si simplu. Apartamentul este nou, ... (vezi toată discuția)
Apartament nou, termopanele transpira pe toata suprafata YonM YonM Buna ziua, Anul trecut am achizitionat un apartament nou si totate bune si frumoase pana a venit frigul. De atunci toate geamurile au inceput sa transpire ... (vezi toată discuția)