avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie firma termopane
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie firma termopane

Buna seara,

In urma cu o luna geamul de la terasa s-a crapat de sus pana jos-nu in urma unei impact sau lovituri, ci pur si simplu. Apartamentul este nou, geamul nu are mai mult de 1 an, este tripan(trei foi de sticla) , iar partea afectata este cea din interior. Geamul este format din partea mobila(usa care se deschide) si partea fixa care este cea afectata.
Am incercat sa obtin inlocuirea acestuia, avand in vedere ca nu prezinta nici o urma de lovire, dar furnizorul a spus ca nu ofera garantie pe sticla , in special pentru ca este partea fixa.
Nu au reusit sa dea nici o explicatie logica de ce si nu vor sa isi asume daunele.

Care sunt caile legale prin care ii pot face sa isi asume responsabilitatea?
Am citit pe diverse site-uri dar nu am gasit nimic concludent cu o finalizare clara.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:21, 21 Februarie 2018
vorba volens - Ce acte avem ? avem contract ? factura? garantie? Pe baza carui act dovedim ca am achizitionat? mai departe..... discutam...
Factura este singurul document primit de la dezvoltator.
Cand v-au montat termopanele v-au dat certificat de conformitate si garantie pentru montaj si tamplaria termopan?

Ati purtat vreo corespondenta pe email cu privire la inlocuirea geamului sau totul a fost discutat verbal, telefonic sau fata in fata?

Ati primit factura, chitanta, alt document de receptie a lucrarii?

Daca va refuza inlocuirea geamului si nu ati primit niciun certificat de garantie scris in care sa fie precizate conditiile acordarii garantiei, il informati pe furnizor ca in cazul in care nu inlocuieste geamul in termen de 3 zile veti sesiza ANPC si va veti adresa instantei de judecata, caz in care va plati si celtuielile de judecata, inclusiv onorariul avocatului.
Termenul de garantie este de minim 2 ani pentru orice parte componenta a sistemului termopan, pentru accesorii feronerie unii furnizori acorda garantie de 10 ani sau mai mult.

Pentru ANPC puteti depune o petitie prin email
[ link extern ]


Buna seara,

Revin cu informatii asupra documentatiei. Intre constructor si furnizorul de termopane s-a incheiat un contract cu termeni de garantie, unde se mentioneaza astfel:
"Garantia pentru sticla termopan este de 5 ani si consta in mentinerea proprietatilor fizico-chimice si termoizolante ale acesteia".
"Beneficiarul are dreptul in perioada de garantie la repararea in mod gratuit a produselor care fac obiectul defectelor reclamate-daca defectiunile au fost datorate unor vicii ascunse datorate executantului si beneficiarul a respectat toate clauzele Contractului de vazare cumparare si ale certificatului de garantie .In cazul in care defectele nu se pot remedia prin reparare , produsele vor fi inlocuite".
Contractul a fost incheiat in data de 19.07.2016 si este mentionat de asemenea ca nu iau in calcul reclamatiile telefonice, doar pe cele sesizate in scris la sediul firmei lor,avand termen de solutionare de 15 zile lucratoare de la data sesizarii.

Ce imi recomandati sa fac mai departe? Se mai aplica reclamatia scrisa pe email cu mentiunea ca daca nu inlocuiesc geamul voi sesiza ANPC si ma voi adresa instantei de judecata?

Multumesc.
In ultimul mesaj faceti referire la constructor si furnizorul de termopane.
Din primul mesaj se intelege ca dvs ati adresat reclamatia furnizorului de termopane si nu dezvoltatorului.
Am inteles bine?
Cum intre dvs si furnizorul de termopane nu exista o relatie contractuala inseamna ca trebuie sa adresati reclamatia vanzatorului (dezvoltatorului), de la cine ati cumparat apartamentul si care ar trebui sa va asigure o garantie de cel putin 2 ani de la achizitie fiind vorba despre o constructie noua.

Alte discuții în legătură

Probleme garantie aparat foto sony tx20 - waterproof stefan8871 stefan8871 Salut, Recent am achizitionat un aparat waterproof SONY DSC-TX20. Am facut cateva poze in apa, apoi a 3-a zi a inceput sa mi se reseteze aparatul - intr-un ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon anulata in mod fraudulos iceblow iceblow Buna ziua , saptamana aceasta am intampinat o problema care voi incerca sa o descriu in randurile de jos cat mai bine si in cat mai putine cuvinte. Pe data de ... (vezi toată discuția)
Am platit pentru un produs nou si mi-au trimis un produs defect, iar acum nu vor sa imi restituie banii!!!am cumparat un cuptor electric de la altex si l-am primit prin ... mirelasteica mirelasteica Am cumparat un cupltoe electric de la Altex si l-am primit prin curier, acesta avea mari defectiuni geam spart, bara indoita si am cerut returul , ori ... (vezi toată discuția)