Va rog mult sa ne ajutati ,pentru ca nu stim de unde sa incepem in rezolvarea unei situatii cel putin delicate de succesiune...
In urma cu cca 4 ani a decedat soacra mea. Pe numele ei,rezultat din casatorie era un apartament cu 3 camere intr-o zona centrala a Bucurestiului. Dupa decesul ei n-au fost facute acte de succesiune,iar socrul meu(in varsta de 78ani) a intrerupt fara nici un motiv orice legatura cu familia si a disparut! Ultima oara aflasem de la o sora a lui in urma cu 8 luni ca s-a mutat la o alta femeie... Apartamentul este incuiat,iar la adresa nu este nimeni de gasit! Actele casei sant tot la el, noi fiind numai in posesia unei copii a certificatului de deces al soacra-mii. Nici nu stim daca socrul mai e in viata sau nu! Din casatoria lor au avut doi baieti,unul fiind sotul meu,celelalt a decedat inaintea decesului mamei lui,dar are 2 copii care nu stiu ce drepturi de mostenire au. Va rog mult sa ne ajutati spunandu-ne ce drepturi are socrul meu,sotul meu si eventual cei doi nepoti ai nostri! SI DE UNDE SA INCEPEM SI CE TREBUIE SA FACEM PENTRU A INTRA IN POSESIA DREPTURILOR DE MOSTENITOR!!! MII DE MULTUMIRI !!
Va multumesc mult pentru sfaturi. Sa inteleg ca socrul meu poate chiar vinde apartamentul fara acceptul fiului si al nepotilor? Sau,poate face acte de succesiune dupa soacra-mea fara prezenta celorlalte parti? Multumesc mult din nou!
va multumesc pentru promptitudine si profesionalism. Socrul meu,daca mai traieste,poate dispune singur de soarta imobilului avand peste 50% din valoarea lui? De unde se pot obtine duplicate ale actelor de proprietate asupra imobilului? Sotul meu,impreuna cu cei 2 nepoti (reprezentati) pot face acte de succesiune fara prezenta sau vointa socrului meu? Mii de multumiri!