avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Sfaturi pentru inceperea carierei de consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Sfaturi pentru inceperea carierei de consilier juridic

Poate cineva sa imi spuna cat dureaza stagiul si daca are cineva idee care ar fi conditiile(salarizare,atributii)pt un debutant.Precizez ca am luat licenta in 1999 dar de atunci nu am mai avut nici un fel de legatura cu domeniul juridic iar acum s-a ivit oportunitatea de a devenii consilier juridic in cadrul unui consiliu local.Si,inca ceva,precizez ca habar nu am inca directia unde am sa activez,deci habar nu am cum sa ma duc pregatit si mai ales ce legi sa imi insusesc pana atunci(sfaturi generale ar fi binevenite).Deci....orice sfat e binevenit.Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
mantu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:04, 26 Februarie 2010
Stagiul dureaza 2 ani. In privinta salarizarii ti se va da salariul minim pentru studii superioare (1200 ron). Ca si pregatire, depinde pe ce domeniu vei merge, dar dat fiind ca vei merge la un consiliu local eu cred ca ai nevoie de dreptul muncii, codul civil, codul de procedura civila. In rest, te vei mai orienta pe moment, ca practica este foarte diferita de teorie.
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~
stagiul dureaza 2 ani.salarizare min pe economie adica 1000 roni.apoi trebuie examen de definitivat...
Veti fi numit in functia publica de consilier juridic in cadrul aparatului propriu de specialitate al primarului localitatii.
Pentru functionarii publici cu studii superioare de lunga durata, durata stagiului este de 12 luni.
Vi se va desemna un indrumator din randul functionarilor publici definitivi de specialitate juridica. Acesta va va intocmi un plan de stagiu. In prima perioada a stagiului veti avea timp rezervat cunoasterii legislatiei specifice aplicabile autoritatii locale respective si veti asista la modul in care se lucreaza in diferite compartimente functionale ale primariei.
Salarizarea va fi conform grilei de salarizare anexa la legea nr.330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
Postul se va ocupa prin concurs. Bibliografia va va fi comunicata de compartimentul pentru resurse umane din cadrul primariei respective
Cu siguranta nu vor lipsi: legea privind administratia publica locala si statutul functionarilor publici. Ar fi bine sa mai stapaniti dreptul civil, procedura civila, dreptul muncii, legea contenciosului administrativ, ordonanta de urgenta privind achizitiile publice. legea 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia.
Bafta
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu la 01.01.2011 alexandru andra alexandru andra Daca tot am citit normele....are cineva vreun proiect de decizie, dispozitie sa il lase ca model, aici? (vezi toată discuția)
Consilier juridic la primarie branyeucristi branyeucristi Buna tuturor! Voi incepe sa lucrez ca jurist intr-o primarie si nu prea stiu cu ce probleme ma voi intalni fiind absolvent,deci practica zero.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Hotarare de consiliu local - arhitect-sef snadica snadica Consiliul local da o hotarare in noiembrie 2010 pentru crearea structurii de specialitate pe linie de urbanism privind preluarea atributiilor arhitectului ... (vezi toată discuția)