avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minorii infractori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minorii infractori

Minorul savarseste infractiune de furt. parinti lui sunt divortat iar minorul este incredintat pentru crestere la mama acestuia. intrebarea este ca tata minoruli are calitate de parte responsabila civila in cursul procesulu penal sau nu?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:48, 19 Februarie 2010
Da, conform art. 1000 C. civil, tinand insa cont si de aliniatul 5 al acestui articol. Insa cati ani are minorul? fiindca putem vorbi si de o eventuala raspundere penala , conform art. 210 C. penal.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters47264, utilizator
atita timp cit n-a fost decazut din drepturile parintesti, da. raspunderea este solidara cu cea a mamei carei, minorul, i-a fost incredintat prin hotarirea de divort.
In doctrina este sustinuta opinia conform careia , in cazul cauzarii unui prejudiciu de catre un minor , partea responsabila civilmente e parintele caruia a fost incredintat minorul .
Insa , in anumite situatii , si celalalt parinte poate raspunde pentru fapta ilicita a copilului minor .
Raspunderea este solidara, aceea a parintilor si a copiilor minori .

Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea parintilor in actiunea in raspundere civila delictuala contra minorilor karmelika karmelika In ce calitate vor fi chemati sa raspunda parintii in procesul civil indreptat contra minorilori autori ai unui furt? Nu a existat proces penal, data fiind ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala edelweis08 edelweis08 Prietenul meu este sef de district la un ocol silvic.In contactul colectiv de munca al RNP se prevede ca seful de district raspunde solidar cu pagubele facute ... (vezi toată discuția)
Am fost prinsa cu copilul minor la furat,am fost dusa la sectie ... anamaria040120 anamaria040120 Am fost prinsa cu copilul minor la furat,am fost dusa la sectie si politistul a luat inclusiv datele copilului minor.Este posibil ca sotul meu sa fie ... (vezi toată discuția)