avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general operatii prin casa de marcat fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

operatii prin casa de marcat fiscala

Buna ziua,
As dori un raspuns la problema mea legata de operatiile cu casa de marcat fiscala.
Societatea unde lucrez eu are punt de lucru in Cluj si detine un camin studentesc.
Fiind cazati studenti-deci persoane fizice.. incasarile se fac cu bon fiscal emis de casa de marcat si factura.
Intrebarea mea este in legatura cu operatiile care trebuiesc facute in acest caz in registrul de casa. In registru se fac incasari cu casa de marcat la incasari ..nr. document, nr. bon fiscal.etc.. valoarea raportului Z zilnic este egal cu incasarile din acea zi.
Daca de ex. se restituie bani sau se achita facturi furnizori pt. servicii acestea se fac pe baza documentelor.. facturi.. dispozitii plata ..si se ordonanteaza la plati in registrul de casa. Nu se fac plati prin casa de marcat. atunci cum poate soldul registrului zilnic de casa sa fie egal cu bonul din casa de marcat. Eu stiu ca odata scos raportul Z- se goleste casa de marcat si in urmatoarea zi se porneste de la zero fara sold initial in casa de marcat.
Casa mea de marcat nu prevede plati prin functiile sale.
Va multumesc anticipat.



Cel mai recent răspuns: Daniela Aida Vlad , Contabil 15:03, 4 Martie 2010
Dupa cate inteleg,cineva trebuie sa va invete sa operati in REGISTRUL DE CASA.
Buna!
Scuza-ma te rog, dar tu esti angajata a acelei societati? Pe ce post?
Nu te-a instruit nimeni?
Bonurile de la casa de marcat reprezinta incasarile si ca atare se trec la incasari, iar platile catre furnizori cu chitanta, sau retituiri de bani catre pers fizice
prin dispozitie de plata se trec la plati. vei avea un sold inceput de zi, total incasari , total plati si sold final zi= sold inceput zi +total incasari - total plati.
Acesta se reporteaza ziua urmatoare cand va deveni sold initial de inceput de zi s.a.m.d

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila pfa Viorel8891 Viorel8891 Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)
Registrul special al casei de marcat frezii frezii Buna ziua,ieri s-a defectat casa de marcat.Au venit si au luat-o iar seara am primit-o inapoi,astfel incat ieri toate incasarile au fost trecute in acel ... (vezi toată discuția)