avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

buna ziua,
am nevoie de niste lamuriri.
in data de 6 ian. 2010, am avut un acident rutier, care s-a soldat cu o victima, adica unul dintre pasageri s-ia rupt clavicula.
toae bune si frumoase pana aseara, cand victima m-a sunat si a inceput sa ma ameninte ca are un certificat medico-legal si ca , daca nu i dau bani, "foloseste certificatul medico-legal"
mentionez ca, in ziua accidentului, dupa ce am fost consultati de medic, toti pasagerii autoturismului, nici unul nu a ramas spitalizat, iar la politie, toti au dat declaratie ca nu au patit nimic, si ca nu au nici o pretentie materiala sau de orice fel.
ce pot face ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
giurgiu_m_b, utilizator
Cel mai recent răspuns: giurgiu_m_b , utilizator 16:48, 21 Februarie 2010
Problema o puteţi trata in cadrul unui proces daca se declanşeaza. Depinde ]n mare masura ce scrie pe certificatul medical, data ;i ora cand a fost eliberat pentru ca este posibil ca pacientul d-voastra sa-si fi fracturat clavicula dupa plecarea de la spital ;i atunci este altceva.Ce asigurare aveţi ?
Asigurare RCA doar, si, certificatul medico-legal in mod sigur este scos dupa cel putin 1 zi de la accident
Nu cedat unui eventual santaj al partii vatatmate si nu ii dat sume de bani,pentru ca va incerca in continuare acelasi lucru.
Intai verificati continutul certificatului medico-legal si vedeti cate zile de ingrijiri medicale i-au fost acordate acesteia.
Eu cred , in conditiile relatarii dvs.,ca este vorba despre o incercare de santaj
in cazul in care intradevar exista un certificat medico-legal, care atesta vatamarile, ce se poate intampla?
din cele expuse de dvs.rezulta ca persoana in cauza a declarat la momentul accidentului ca nu a patit nimic si ca evenimentul rutier s-a incheiat prin incadrarea sa la accident cu avarii.
in acest caz,pasagerul cu pricina,poate sa formuleze plingere penala impotriva dvs.in termen de 2 luni,cu conditia ca sa se fi prezentat la spital si sa declare ca "fractura de clavicula" este urmare unui accident rutier.De acest lucru ma indoiesc intrucat daca era asa,medicul de garda era obligat sa anunte politia si atunci se faceau cercetari cu privire la accident,cercetare la fata locului si se intocmea dosar penal.
certificatul medico-legal invocat are rol de santaj.

Alte discuții în legătură

Accident rutier vatamare corporala din culpa gabrielconstantin gabrielconstantin Buna ziua, Pe data de 10.07.2016 am fost implicat intr-un accident rutier in care nu am acordat prioritate iar victima a fost o tanara motociclista. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime ContSters390659 ContSters390659 Am fost victima unui accident rutier nedeclarat , pe trecerea de pietoni. am incheiat o intelegere verbala care nu a fost respectata. pot face plangere la 10 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)