avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi

Curs practic de implementare e-Factură / e-Transport. Reguli de aplicare și discuții practice. Vezi detalii și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul indemnizatie crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul indemnizatie crestere copil pana la 2 ani

Imi puteti spune care este modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului, pana la 2 ani? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 18:39, 1 Martie 2010
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.
as vrea sa stiu daca cuantumul indemnizatiei de crestere copil pana la 2 ani stabilit prin aplicarea procentului de 85% asupra mediei veniturilor din ultimele 12 luni, se mai impoziteaza. Ma refer atat la impozit cat si la contributii CAS, sanatate, somaj. Multumesc!
Indemnizatia pentru cresterea copilului nu se impoziteaza ....
Nu se impoziteaza si se retine numai CAS la nivelul unui salariu minim pe economie 600*10.5%=63 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului BG BG Va rog sa-mi comunicati care este modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani! Multumesc! (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru cresterea copiului luminitamaria luminitamaria -sunt profesoara si m-ar interesa daca venitul din meditatii se adauga la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?daca da ce ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil andreea33 andreea33 Buna ziua Am depus dosarul pentru aceasta indemnizatie, dar as vrea sa stiu cum se calculeaza. Se iau veniturile nete ale ultimilor 12 luni, se aduna , se ... (vezi toată discuția)