avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz prin e-mail este valabil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz prin e-mail este valabil?

Nota de preaviz conform careia etsi eliberat din functie servita prin e-maileste valabila?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 21 Februarie 2010
Nu, trebuie sa existe o dovada scrisa, stamplilata, semnata sicomunicata persoanei respective, fiind necesar sa exista dovada primirii de catre acea pesoana a preavizului.
conf codului muncii decizia de preaviz se transmite celui in cauza in tremen de 5 zile, nu este definita expres de acesta modul de transmitere, dar daca nu a putut sa va contacteze, angajatorul v-a comunicat...., in cazul in care il contactati cu protest inseamna ca recunoasteti ca ati luat la cunostinta..!
bafta!
laur67
Deci sa ignor e-milul?
pt laur67
e-mailul nu este o metoda de transmitetre a preavizului catre cel vizat, dar spune-mi de ce a folosit angajatorul aceasta metoda? esti in concediu?ai disparut de la locul de munca sau el este un tip comod si glumet?!
care este motivul din care a rezultat incetarea contractului tau de munca...! restructurarea postului, restringere activitate....!?!
sfatul meu: daca nu ai semnat de primire inseamna ca nu ai luat la cunostinta!
conf contractului de munca in caz de incetare a contr de munca din motive ce nu tin de persoana angajatului se acorda perioada de preaviz PLATIT de max 20 zile af CM .
citeste Codul Muncii il gasesti si pe acest site daca te autentifici!
sergiulicat a scris:

Nota de preaviz conform careia etsi eliberat din functie servita prin e-maileste valabila?


Legea nr.455/2001 conţine în art.6 o dispoziţie, sub aspectul forţei probante, cu cea prevăzută în art.1176 C.civ. . Potrivit art.6, înscrisul în formă electronică, căruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică, recunoscut de către cel căruia i se opune, are acelaşi efect ca actul autentic între cei care l-au subscris şi între cei care le reprezintă drepturile. Deci, indiferent de faptul că semnătura electronică este bazată sau nu pe un certificat calificat, din momentul în care apartenenţa acesteia este stabilită, prezumţia autenticităţii înscrisului în formă electronică nu mai poate fi contestată .
Având în vedere că principiul asimilării priveşte şi efectele înscrisului, înseamnă că sunt aplicabile şi dispoziţiile dreptului comun privind înscrisurile sub semnătură privată, art.1176-1178 şi 1182 C.civ., precum şi dispoziţiile art.172 – 178 alin.1 C.proc.civ. relative la administrarea probei prin înscrisuri. Însă asimilarea legală are caracter temporar, deoarece ea încetează ope legis la încetarea valabilităţii certificatului calificat, cu efecte faţă de terţi de la data înscrierilor în registrul de evidenţă a certificatelor. Ca urmare, persoana căreia i s-a transmis un înscris electronic, trebuie să facă uz de darea de dată certă pentru a se proteja împotriva repudierii mesajului, în condiţiile conflictului în timp între primirea înscrisului electronic, încetarea asimilării legale a acestuia şi invocarea sa în probaţiune.
Legea română consacră asimilarea deplină a înscrisului electronic cu înscrisul sub semnătură privată, atunci când încheierea actului juridic este cerută ad validitatem sau ad probationem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mail dovada in instanta? maaarissa maaarissa Buna ziua, Sunt intr-un conflict de munca,la al 3-lea termen iar paratul(societatea la care am lucrat) a trimis azi la tribunal,o nota scrisa prin care ... (vezi toată discuția)
E-mail - dovada in instanta petronelabz petronelabz spuneti-mi va rog corespondenta intre 2 persoane (angajat si angajator) are vreo valoare in cazul unui proces? multumesc (vezi toată discuția)
Cum pot concedia un angajat? amelia20100 amelia20100 buna ziua.am un angajat care are ff multe abateri dar pana acum nu i-am atras atentia decat verbal.ultima data insa i-am facut un avertisment scris pe care nu ... (vezi toată discuția)