avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mail dovada in instanta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mail dovada in instanta?

Buna ziua,

Sunt intr-un conflict de munca,la al 3-lea termen iar paratul(societatea la care am lucrat) a trimis azi la tribunal,o nota scrisa prin care solicita respingerea unui cap de acuzare din cererea mea,pe baza unei corespondente pe mail.
Eu nu mai am aceste mail-uri ,erau din martie spun ei.
Intrebarea mea este,ce valoare au aceste mail-uri in instanta,mai ales ca eu nemaiavandu-le nu stiu daca asa au fost formulate sau nu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 24 Iunie 2010
Legea nr.455/2001 conţine în art.6 o dispoziţie, sub aspectul forţei probante, cu cea prevăzută în art.1176 C.civ. . Potrivit art.6, înscrisul în formă electronică, căruia i s-a încorporat, ataşat sau i s-a asociat logic o semnătură electronică, recunoscut de către cel căruia i se opune, are acelaşi efect ca actul autentic între cei care l-au subscris şi între cei care le reprezintă drepturile. Deci, indiferent de faptul că semnătura electronică este bazată sau nu pe un certificat calificat, din momentul în care apartenenţa acesteia este stabilită, prezumţia autenticităţii înscrisului în formă electronică nu mai poate fi contestată .
Având în vedere că principiul asimilării priveşte şi efectele înscrisului, înseamnă că sunt aplicabile şi dispoziţiile dreptului comun privind înscrisurile sub semnătură privată, art.1176-1178 şi 1182 C.civ., precum şi dispoziţiile art.172 – 178 alin.1 C.proc.civ. relative la administrarea probei prin înscrisuri. Însă asimilarea legală are caracter temporar, deoarece ea încetează ope legis la încetarea valabilităţii certificatului calificat, cu efecte faţă de terţi de la data înscrierilor în registrul de evidenţă a certificatelor. Ca urmare, persoana căreia i s-a transmis un înscris electronic, trebuie să facă uz de darea de dată certă pentru a se proteja împotriva repudierii mesajului, în condiţiile conflictului în timp între primirea înscrisului electronic, încetarea asimilării legale a acestuia şi invocarea sa în probaţiune.
Legea română consacră asimilarea deplină a înscrisului electronic cu înscrisul sub semnătură privată, atunci când încheierea actului juridic este cerută ad validitatem sau ad probationem.
Va multumesc ,insa nu am inteles mare lucru,tradus este da sau nu?

Cu consideratie,
Tradus, email-urile au forta probanta a unui inscris sub semnatura privata, de exemplu al unei scrisori sau alt inscris care emana de la dvs. (in cazul formei electronice cu o anumita certificare, pe care personal nu o consider esentiala in cazul de fata)

Interesant de stiut cum au obtinut e-mail-urile respective si daca cei ce le folosesc au fost destinatarii acelor mail-uri.
Daca nu, consider ca nu pot fi primite in probatiune in instanta deoarece au fost obtinute cu incalcarea legii (violarea secretului corespondentei)
Multumesc,ideea este ca,am avut o corespondenta pe mail,cu directorul societatii,inainte de a depune cererea de chemare in judecata,incercand sa rezolv amiabil probleama,dupa ce am depus o cerere scrisa la sediu,fara sa primesc nr.de inregistrare sau raspuns scris.Am avut si o discutie fata in fata cu acest director care mi-a spus ca nu-mi da nici un sal compensator si daca vreau sa ma intorc ,o sa faca si o sa dreaga(am inregistrat discutia,dar stiu ca nu e admisa ca proba,a fost mai mult pt. mine)
La mail,directorul a raspuns,si acum citeaza din acel mail,ca dovada ca mi-a scris ca o sa mi se acorde sal compensator ,fara sa precizeze data la care o sa o faca.
Doar ca nu stiu daca exact ceea ce au scris sau am raspuns,deoarece nu mai am acea corespondenta.
Cu stima,
Puteti solicita sa i s epuna in vedere sa depuna toata corespondenta pe acel subiect, astfel incat sa rezulte care a fost vointa partilor, nu doar niste fraze extrase din context.
Mai mult, aceasta proba trebuie coroborata si cu restul documentelor depuse in probatiune la dosar, de exemplu, daca in cuprinsul contractului individual de munca a fost prevazut faptul ca veti beneficia de salarii compensatorii cu stipularea unui termen de plata, puteti solicita ca, in temeiul prevederii respective din CIM coroborate si cu raspunsul directorului, sa fie obligat sa va achite aceste sume la data stabilita prin contract.
Nu situ situatia de fapt decat succint din cele prezentate, a fost doar un simplu exemplu.
Succes

Alte discuții în legătură

E-mail - dovada in instanta petronelabz petronelabz spuneti-mi va rog corespondenta intre 2 persoane (angajat si angajator) are vreo valoare in cazul unui proces? multumesc (vezi toată discuția)
Preaviz prin e-mail este valabil? sergiulicat sergiulicat Nota de preaviz conform careia etsi eliberat din functie servita prin e-maileste valabila? (vezi toată discuția)
Convocare disciplinara nebunika86 nebunika86 buna ziua!!! am o problema foarte urgenta asa ca trec direct la subiect: acum 6 luni am fost convocata la o ancheta disciplinara la care ulterior eu m-am ... (vezi toată discuția)