avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... declaratii de conformitate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

declaratii de conformitate

As dori sa stiu daca aceste declaratii de conformitare trebuie facute si pentru produse lichide. Conduc o companie ce distribuie produse de curatare si un client mi-a cerut declaratie de conformitate iar legea nu este prea clara in privinta aceasta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: rekam , utilizator 17:05, 23 Februarie 2010
Buna ziua,
Eu nu sunt avocat, sau jurist, dar va pot spune in mod sigur ca DA, orice produs prebuie sa fie insotit de declaratie de conformitate (chiar garantie), deci clientul este indreptatit sa ceara asa ceva, eu lucrez in acest domeniu cam de 3 ani, si am de-aface cu asa ceva ...
Dak ati dori sa-mi spuneti mai exact despre ce fel de produse este vorba, as putea sa va spun mai multe ...
O zi buna in continuare si sper sa nu fiu eu singura care raspunde acestei intrebari.

Cu stima,
Nicoleta
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
Nicoleta 24, utilizator
HG nr. 1022 / 2002 privind regimul produselor şi serviciilor care pot pune în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii şi protecţia mediului admite introducerea pe piaţă a produselor nealimentare noi, folosite sau recondiţionate şi a serviciilor numai în condiţiile în care acestea nu pun în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii şi protecţia mediului (art. 2),
Art. 3 din aceeasi lege stipuleaza ca Pentru produsele nealimentare […] producătorul, respectiv prestatorul de servicii, sau reprezentanţii autorizaţi ai acestora, persoane juridice cu sediul în România, trebuie să asigure, să garanteze şi să declare că acestea nu periclitează viaţa, sănătatea, securitatea muncii şi protecţia mediului, în situaţia în care sunt instalate, utilizate, întreţinute sau prestate, după caz, conform destinaţiei şi documentelor normative definite conform prevederilor prezentei hotărâri.
Norma consideră (la art. 4 alin.1) că “sunt respectate cerinţele referitoare la protecţia vieţii, sănătăţii, securităţii muncii şi protecţiei mediului şi se admit introducerea pe piaţă a produselor nealimentare noi şi prestarea serviciilor numai dacă sunt însoţite de declaraţia de conformitate întocmită pe propria răspundere de către producător, respectiv de prestatorul de servicii, ori de reprezentanţii autorizaţi ai acestora, persoane juridice cu sediul în România. – Sanctiunea nerespectarii: amenda de la 5.000 la 10.000 lei
Modelul de declaratie este anexa in norma.

Sunt de asemenea utile si prevederile Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor si garanţiile asociate acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 1022/2002 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, HG 1022/2002 este aplicabila pentru produsele livrate in afara tarii, la export? Din experienta mea de pana acum, Declaratia de conformitate ... (vezi toată discuția)
Declaratie conformitate smndraghici smndraghici Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu legislatia privind intocmirea declaratiei de conformitate pt produsele alimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Declaratie de conformitate - producator de ciuperci hincumihai hincumihai nu gasesc un model tip pt declaratie de conformitate pt produse alimentare . sint producator de ciuperci . ma puteti ajuta ? (vezi toată discuția)