avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Despre cum devii victima incompetentei functionarilor ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Despre cum devii victima incompetentei functionarilor de la Directia Taxe si Impozite.

Povestea incepe undeva in anul 2006. In acel an, sotul meu, a primit o instiintare de plata (de la Directia Taxe si Impozite) prin care i se comunica ca are de plata o suma de 30 RON pentru o amenda. Acea instiintare (scrisoare standard , cu antet i date oficiale, trimisa anual de la Directia Taxe si Impozite Locale) continea adresa de domiciliu a sotului meu, dar numele nu corespundea decat ca initiale (M. M. F.)... Rubrica CNP era goala. A mers imediat la biroul zonal al Directiei de Taxe si Impozite , in audienta la director. Acolo , domnul FUNCTIONAR PUBLIC, a ridicat din umeri , motivand ca in acel an s-au facut foarte multe erori in ceea ce priveste respectivele scrisori de instiintare si ca va incerca sa remedieze problema. Dupa aproximativ 2 zile , s-a prezentat la usa noastra un delegat al Directiei Taxe si Impozite (ceva inspector de teren) , care a incercat sa explice cum ca probabil atunci cand acea amenda a fost aplicata, cineva a folosit partial datele sotului ... HUH!?! Cum vine asta? Dansul venise personal la adresa noastra de domiciliu pentru a face un proces verbal constatator precum ca la adresa respectiva nu locuia si nu a locuit nimeni cu acel nume.
Sotul meu, de buna credinta, a semnat procesul verbal, si-a dat datele personale complete, s.a.m.d.
Dupa inca un an... a aparut din nou aceeasi problema. Aceeasi scrisoare, aceleasi date. Am sunat la aceeasi Directie a Incompetentilor cu pretentii de Functionari Publici si mi s-a spus ca se va rezolva.
Ei si de atunci pana in anul 2009 a tot sosit , in fiecare an , aceeasi scrisoare, pe acelasi nume necunoscut si adresa de domiciliu a sotului meu.
... Anul acesta, s-a produs o schimbare. In urma cu doua saptamani, sotul meu, a primit o Instiintare de plata pentru amenda respectiva, dar de data aceasta era pe numele lui si cu CNP-ul lui. Nu exista nicio penalizare.
Nu cumva s-au folosit de datele pe care sotul meu le-a dat atunci cand a semnat acel Proces Verbal ?
Nu cumva s-a incalcat Legea Protectiei Datelor cu caracter personal?
Ce se poate face?
Putem cere sa vedem Procesul Verbal de Amenda? (orice amenda trebuie sa aiba si un Proces Verbal)
Stie cineva ce trebuie sa facem?
Exista vreo alta cale decat cea a Tribunalului?
Sotul meu nu este platitor de Taxe si Impozite(nu are nicio proprietate si niciun venit impozabil) . Se afla in intretinerea mea.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
mateigeamina, utilizator
Cel mai recent răspuns: mateigeamina , utilizator 12:44, 25 Februarie 2010
@maglas,

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste amenda? spiridon vasilica spiridon vasilica Buna ziua! Am si eu o nedumerire. Sunt divortata de aproape 4 ani , iar fostul meu sot a primit o amenda pentru tulburarea linistii publice, dupa ... (vezi toată discuția)
Poprire amenda 2011 Indu06 Indu06 Buna ziua, In martie 2011 am primit o amenda contraventionala. Ieri am primit un mesaj de la Banca Transilvania in care m-a instiintat ca s-a instituit ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sau contestatie la executare? firewolf firewolf am primit de la taxe si impozite o instiintare cum ca as avea de plata o amend a contraventionala in valoare de 1150 ron , numele inscris pe instiintare este ... (vezi toată discuția)