avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Se poate opri insolventa ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Se poate opri insolventa ?

Sunt in insolventa , dar debitorul care a cerut intrarea in insolventa a firmei mele aq facut cerere de renuntare deoarece am reusit si am stins debitul (am facut plata din cont personal). Pe baza cererii de renuntare depusa in tribunal , am formulat recurs , am avut deja recursul , deoarece au depus intampinare si s-au opus finantele , unde avem niste restante cu care s-au inscris la masa credala. De asemenea , la masa credala s-a inscris si banca , care si-a declarat tot creditul scadent , cu toate ca noi am platit intotdeauna la timp obligatiile catre ei. Tot la masa credala s-au mai inscris 4 societati , dar au depus si notele de conciliere pe care le aveam facute cu ei .
Intrebare : Daca am plati datoriile catre stat la zi , am avea sanse sa se opreasca procedura ? Specific ca banca a spus ca nu s-ar opune. De asemenea avem cam 120 de furnizori care nu s-au inscris deoarece suntem cu platile la zi cu ei (multi au sold 0 ) si facem plati zilnice in continuare ( cu aprobare adm. judiciar ).
La primul termen al adunarii creditorilor se inscrisesera doar banca si finantele. Ceilalti 4 au depus cererile impreuna cu notele de conciliere cu data postei in ultima zi permisa .
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 17:12, 24 Februarie 2010
s-ar putea ca acestia sa se retraga (considerand ca as cadea la o intelegere cu eisi ar fi de acord )? Daca da , cum trebuie sa o faca ?

O cerere de renuntare la judecata, dar ma indoiesc ca acest lucru se va intampla

Dpdv al creditorilor singura intelegere care le-ar da siguranta este un plan de reorganizare !!
Incerc sa fiu mai explicit. Creditorul care a cerut insolventa a facut cerere de renuntare (i-am platit datoria ). In baza acestei cereri de renuntare am cerut recurs , dar a fost respins. Recursul a fost in aceiasi data cu prima adunare a creditorilor unde se inscrisesera banca si finantele. Ulterior s-au mai inscris inca 4 creditori , dar toti aveau atasate note de conciliere intre noi si ei. Acestia sunt dispusi sa se retraga de la masa credala daca ar fi siguri ca am sanse sa opresc insolventa.
Daca as achita integral la finante as avea sanse sa se opreasca procedura ?
Ce conditii trebuie sa mai indeplinesc pt. a-mi mari sansele?
Jurista bancii mi-a spus ca in aceste conditii nu s-ar opune , dar a spus-o doar verbal.Mentionez ca intotdeauna am fost corect fata de banca, dar daca s-ar pune problema sa achit integral creditul , nu am sanse pt. ca este de valoare mare.
Am cautat pe forum un caz similar ,dar nu am gasit. MI ar prinde bine un raspuns competent , pt. ca nu stiu incotro sa o iau (daca as sti ca nu se poate opri procedura in nici un fel , as merge pe varianta reorganizarii si nu m-as m-ai grabi sa platesc la finante cu eforturi f. mari). Multumesc foarte mult.
Daca cei 4 creditori formuleaza cerer de renuntare la judecata, platiti finantele, obtineti si de la finante cerere de renuntare la judecata, iar banca va da in scris ca nu se opune la inchiderea procedurii, atunci procedura se inchide.
In baza acestei cereri de renuntare am cerut recurs , dar a fost respins.

Din pacate ati primit sfaturi proaste referitoare la recurs si se pare ca situatia dvs se complica
Era si normal sa se intample asa deoarece in acest caz se aplica prevederile art 31 din L85/2006 pe care il citez
"(3) Dacă între momentul înregistrării cererii de către un creditor şi cel al judecării acestei cereri sunt formulate cereri de către alţi creditori împotriva aceluiaşi debitor, tribunalul va verifica, din oficiu, la data înregistrării, existenţa dosarului pe rol, va dispune conexarea acestora şi va stabili îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) referitoare la cuantumul minim al creanţelor, în raport cu valoarea însumată a creanţelor tuturor creditorilor care au formulat cereri şi cu respectarea valorii-prag prevăzute de prezenta lege. "
Desi nu spuneti explicit inteleg ca s-a deschis procedura generala a insolventei si a fost numit un administrator judiciar.
In acest caz ori achitati toti creditorii ori trebuie intocmit un plan de reorganizare
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa
petru Suprea lex
Daca cei 4 creditori formuleaza cerer de renuntare la judecata, platiti finantele, obtineti si de la finante cerere de renuntare la judecata, iar banca va da in scris ca nu se opune la inchiderea procedurii, atunci procedura se inchide.

Procedura insolventei este dechisa deoarece exista un termen al adunarii creditorilor ca urmare judecatorul sindic s-a pronuntat deja asupra cererilor creditorilor !!
Cum sa mai fomuleze cerere de renuntare la un lucru deja judecat ??

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata in procedura insolventei AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Va retin atentia cu o problema care a fost pusa in discutie astazi de catre un client care solicita deschiderea procedurii de insolventa ... (vezi toată discuția)
Masa credala/recurs faliment Marghescu Marghescu Am un fost client... Am constatat tarziu ca a intrat in procedura de insolventa si din pacate s-a pronuntat falimentul la al doilea termen. La primul s-a ... (vezi toată discuția)