avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat nastere

buna ziua.locuiesc in Argentina si doresc sa fac o imputernicire pentru o persoana pentru a-mi lu-a copilul in vacanta in strinatate.aici in ARGENTINA pentru a face aceasta imputernicire imi cere certificatul minorului in original.cum pot face acest lucru tinind cont ca eu si sotul meu nu putem veni in ROMANIA pentru a face aceea imputernicire in tara?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:29, 27 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti posibilitatea a intocmi procura ,prin care o persoana acceptata de dvs sa poata desfasura demersurile notariale si catre alte autoritati nationale,necesare pentru intocmirea formalitatilor, in baza carora in final sa poata fi permisa deplasarea copilului
presupun ca certificatul de nastere in original il mai aveti in tara acolo unde se afla si copilul..daca e asa, solicitati trimiterea acestuia cu posta rapida in argentina si faceti procura.. simplu nu? daca nu il mai aveti, dati cuiva o imputernicire sa va scoata si certificatul de nastere in duplicat.. ptr asta, nu va trebuie decat datele de identificare ale persoanei ce urmeaza sa primeasca de la dvs imputernicirea si urmati ceea ce v-am sugerat mai sus.. bafta
Este necesar sa luati legatura cu un avocat din tara care va va trimite datele sale de identificare iar dvs. il veti imputernici in baza unei procuri speciale sa ridice un duplicat al certificatului de nastere al minorului.Daca in respectiva tara nu sunt notari care sa incheie acesta procura direct in limba romana, dupa trmiterea procurii avocatul va traduce si legaliza semnatura traducatorului si apoi va putea sa duca la indeplinirea mandatul dat de dvs. In consecinta este imperios necesar sa contactati in acest sens un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)