avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Procura facuta la consulatul Romaniei in Italia
Discuție deschisă în Viata in Italia

Procura facuta la consulatul Romaniei in Italia

Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea persoana sa fie prezenta?
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:46, 30 Martie 2018
Procura se face la notariat si se apostileaza la consulat, altfel nu este valabila. Trebuie sa cunoasteti toate datele de identificare ale persoanei pe care doriti sa o imputerniciti. Sa aveti si o copie a documentului de identitate al persoanei imputernicite.
Gasiti in linkul de mai jos tot ceea ce tine de acte notariale intocmite in strainatate.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Doamna Gabriela Monica Ionescu, pe ce va bazati cand dati sfatul de mai sus?
Procura se autentifica la consulat/ambasada si nu trebuie apostilata, este valabila in Romania pur si simplu, ca si cum ar fi facuta intr-un birou notarial din Romania. Taxele consulare au fost eliminate deci nu va costa nimic sa autentificati procura la consulat/ambasada. Pe langa ambasada de la Roma, procura se poate incheia la unul din consulatele aflate in Bari, Bologna, Catania, Milano, Torino sau Trieste.
Pentru fi valabile in Romania, procurile facute la un notar din Italia trebuie obligatoriu incheiate in forma autentica ("atto pubblico" si nu "scrittura privata autenticata") iar apoi apostilate la Parchetul (Procura della Repubblica) de pe langa Tribunalul in a carui circumscriptie isi are sediul notarul care le-a intocmit. Apoi, procurile se traduc in Romania de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei iar apoi semnatura traducatorului se legalizeaza la un birou notarial. Dupa cum vedeti este mai usor sa faceti procura la consulat.
Buna seara @MihailZC,

Pe informatiile consulatului roman cu sediul in Milano. Aveti mai sus atasat linkul.
Va invit sa cititi si dvs informatiile aflate in spatele linkului si sa observati ca in cuprinsul informatiilor indicate nu se specifica in nici un fel ca "Procura se face la notariat si se apostileaza la consulat, altfel nu este valabila." Dimpotriva, scrie destul de clar acolo ca se pot autentificat procuri la consulat. Acestea nu trebuie apostilate intrucat consulatele desfasoara activitate potrivit art 2, 8 si 18 din Legea 36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
MihailZC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj meluzu meluzu poate fiul meu sa reprezinte pe mama lui la notar pentru partaj (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am o intrebare???am nevoie de cazier din rimini e,pot sa fac o inputernicire la un notare???ciao procura mai multe limbi???e valabila in romania???dana italia Maschera Maschera As dori sa fac o procura pt Certicat de nastere in original Buletin de identitate Cazier juditiar.... Se poate face cu o singura procura din Italia???cu ... (vezi toată discuția)
Plecare din țară minori, consimțământul tatălui arestat în italia Dariacn Dariacn Buna ziua.am 2 copii minori în vârstă de 6 si 3 ani,tatăl copiilor este inchis in italia,nu am fost si nu suntem căsătoriți legitim,vreau sa obtin ... (vezi toată discuția)