avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire casco in caz de dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire casco in caz de dauna totala

Buna ziua

Masina Logan Van ( autoutilitara ) cump. pe pers. juridica, an achizitie martie 2009
valoare asig. casco 6035 euro, firma ASTRA Piatra Neamt.

Masina a fost implicata intr-un derapaj in luna decembrie , avand drept cauza dauna totala, cf. asiguratorului.

Ce ma nemultumeste, azi am fost sunat si informat ca se va opri suma de 1500 euro si imi vor da epava masinii cadou.

Eu personal nu sunt multumit de raspuns , adica eu o asigur la 6035 euro si primesc 4500 euro, masina noua din 2009?

Am analizat contractul de casco, dar nu sunt explicatii concrete si modalitati de calcul a platii ptr. dauna totala

Ce solutii sunt?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:02, 22 Februarie 2010
In contractul de asigurare trebuie sa regasiti la capitolul constatarea si evaluarea pagubelor,ce este specificat in caz de dauna totala.
Acolo ar trebui sa gasiti referirea la epava.O preia asiguratorul si va acorda despagubirea integrala sau va ramane dv.si atunci se scade costul acesteia.
Asiguratorul are dreptul sa va retina primele de asigurare ramase de achitat pana la sfarsitul anului de asigurare.Adica,daca ati achitat in rate,se calculeaza diferenta ramasa.
De asemenea,daca in caz de dauna totala exista fransiza inscrisa in polita,partea aceea din dauna ramane in sarcina dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ContSters76710, utilizator
Sunt convins ca nici raspunsul meu nu osa va convinga dar la toate firmele de asigurari este prevazut ca in cazul daunei totale pagubitul sa primeasca 70 pana la 90% din suma asigurata a masinii plus epava acesteia pe care sa o valorifice cum crede de cuviinta asiguratul: fie sa o vanda la un service, fie sa vanda piesele bucata cu bucata.firmele de asigurari in general nu pastreaza epavele. E bine sa cititi cu mai multa atentie conditiile de asigurare si va veti lamuri.
Buna seara

Va multumesc ptr. raspuns, cuvintele sunt de prisos.. cred ca la varsta mea de 32 ani , cel mai bine ar fi sa vand tot si sa plec in insula Tanna la salbaticii aceia, care cf. ultimilor studii sunt cei mai fericiti oameni de pe planeta

O saptamana placuta
Daca va este de folos, valoarea epavei in cazul CASCO, reprezinta nu un procent din dauna ci suma evaluarii pieselor ce mai pot fi utilizate.Daca in conditiile de asigurare nu gasiti mentionat ca :despagubirea la dauna totala -avarie ,epava se scade din suma asigurata (dupa evaluare), ci este numai o optiune negociabila, puteti solicita plata itegrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala kristinna90 kristinna90 in Luna septembrie,am avut un accident cu avarii si mi s-a reparat masina,paguba fiind de 3000 euro,plata a fost suportata de polita casco la tiriac.iar in ... (vezi toată discuția)
Valoare despagubire in caz de dauna totala alexgabi alexgabi Am o polita de asigurare de 5800 euro, cu fransiza de 20% in caz de dauna totala. Din cei 5800-20% se mai scade si valoarea epavei? (vezi toată discuția)
Dauna totala autoturism AMGanea AMGanea Cum se calculeaza valoarea de despagubire in cazul daunei totale in urma unui accident auto. Mentionez ca auto are anul de fabricatie 2006 si aprox. 35.000 ... (vezi toată discuția)