avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consimtamantul unui parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consimtamantul unui parinte

speta: divort cu un minor, hotarare definitiva si irevocabila, minorul incredintat spre crestere si educare unui parinte, celalalt cu drepturi de a avea legaturi personale si program de vizita.
parintele caruia i-a fost incredintat copilul se recasatoreste si doreste adoptia copilului.
intrebare: daca parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul nu-si da acordul mai exista vreo posibilitate legala sa se realizeze adoptia? mai ales in cazul in care se dovedeste reaua credinta a acestuia?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:22, 22 Februarie 2010
nimeni nu pate fi obligat sa renunte la drepturile parintesti, respectiv, la dreptul de avea legaturi personale cu minorul.. doar daca il neglijeaza si nu-i achita pensia de intretinere, atunci, prin hotararea penala ce se va da, va fi decazut din drepturile sale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Are sau n-are drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal fetitei mele,care are 3 ani...si in urma ultimei infatisari doamna judecatoare ne-a zis ca daca noi ne intelegem in privinta ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)