avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice CAT LA SUTA DIN ACHIZITII TREBUIE SA FIE ELECTRONICE?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

CAT LA SUTA DIN ACHIZITII TREBUIE SA FIE ELECTRONICE?

Buna ziua,
Care este pragul achizitiilor electronice : 20% sau 50 %?Este vreo reglementare noua?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 14:49, 24 Februarie 2010
Pargul se mentine inca la 20%.
Conform adresei primita de la Agentia pentru serviciile societatii informationale, nr 33438/09.10.2009 citez:,,De asemenea,conf. directivelor Uniunii Europene, incepand cu anul 2010, obligativitatea utilizarii mijloacelor electronice va fi de 50% din valoarea totala a achizitiilor publice.,,.
Nici eu nu stiu exact. #-o Mai trebuie sa apara o ord.sau lege, ceva care sa oblige acest lucru?
Nu mai zic ca Agentia pentru serviciile societatii informationale s-a desfiintat =D>
:)), iar activitatea sa a fost preluata de Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale (CNMSI)

#-o:O
Hai ca este tare asta.=D>, sincer nu stiam. Si acum cum ramane 20% sau 50%? Este exact Caragiale (cu cine votam?).#-oX-(
Deocamdata se aplica prevederile HG198/2008 privind procentul de 20%. Intr-adevar, directivele europene prevad din 2010 trecerea la 50%. Am discutat si eu la ANRMAP si mi s-a explicat ca va mai dura putin pana se termina reorganizarile. Mai mult ca sigur, vor apare in curand clarificari sub forma de notificari ANRMAP, hg , oug ,etc. Doar un pic de rabdare.
Pana atunci, cine va opreste sa faceti un procent cat mai mare prin mijloace electronice?
Sigur nu se supara nimeni daca depasiti si 50%, mai ales ca suntem abia la inceputul anului si aveti timp. Poate doar unii colegi...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
vlad nicolae, moderator

Alte discuții în legătură

Atribuirea contractelor de achiziþie publicã prin mijloace electronice rebenciuc rebenciuc Daca am efectuat achizitii publice prin SEAP ( anunt de participare, anunt de atribuire ) atunci este considerat procent de indeplinire a cerintelor de ... (vezi toată discuția)
Procedura online andreeaz andreeaz Suntem obligati sa utilizam procedura onlline, dar nu s a dat nici un ghid, etapele care trebuiesc urmarite....primesc mereu pe mail- cursuri seap...tinute la ... (vezi toată discuția)
Achizitiile in seap Gabriel Amironesei Gabriel Amironesei Vineri, 3 aprilie a.c. a fost publicata în Monitorul Oficial nr. 215, partea I, Hotarârea nr. 370 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a ... (vezi toată discuția)