avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice atribuirea contractelor de achiziþie publicã prin ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

atribuirea contractelor de achiziþie publicã prin mijloace electronice

Daca am efectuat achizitii publice prin SEAP ( anunt de participare, anunt de atribuire ) atunci este considerat procent de indeplinire a cerintelor de atribuire a contractelor prin mijloace electronice de 100 %?
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 18:55, 8 Mai 2009
buna
Nu. Licitatia electronica este procedura finala la o licitatie.
anuntul pe seap este primul pas sa spunem pe seap.
citeste in OUG 34/2006 La capitolul licitatie electronica
1. VEZI ART 161 -169 - OUG 34/2006 referitor la Licitatia electronica
2. Prin adoptarea Hotarârii nr. 370/2009 s-au efectuat o serie de modificari pentru simplificarea procedurilor de tarifare în Sistemul Electronic de Achizitii Publice, operat de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale(ASSI).
Conform acestei hotarâri, toate autoritatile contractante înregistrate în www.e-licitatie.ro au obligatia sa plateasca anual un tarif de acces în sistem în cuantum de 2.500 lei, la care se adauga TVA.

Pentru utilizarea SEAP în primul semestru al anului 2009, acest tarif nu se aplica. Începând cu semestrul II al acestui an, pentru accesul în sistem, autoritatile contractante înregistrate vor achita catre ASSI un tarif de acces în cuantum de 1.500 lei, la care se adauga TVA.

În cazul operatorilor economici cuantumul tarifelor de participare pentru fiecare tip de procedura de atribuire aplicata integral prin utilizarea mijloacelor electronice sau pentru utilizarea licitatiei electronice ca faza finala a unei proceduri de atribuire care nu s-a organizat integral prin mijloace electronice este stabilit la un plafon de maxim 40 de lei.

De asemenea, prin aceasta Hotarâre s-au introdus contraventii în cazul nerespectarii, de catre autoritatile contractante, a obligatiei de a utiliza mijloacele electronice pentru realizarea procentului de 20% din valoarea totala a achizitiilor publice anuale. Nerespectarea acestei obligatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa între 10.000 lei si 35.000 lei.

Iata raspunsul ANRMAP la intrebarea : Cum se calculează procentul de 20% prevăzut ca obl igatie pentru efectuarea achizitiilor pr in mijloace electronice?
Art. 661 din H.G. nr. 1660/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziÑie publică prin mijloace electronice din O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările si completările ulterioare, instituie în sarcina autoritatilor contractante obligatia de a utiliza mijloacele electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizitiilor directe, într-un procent de cel putin 20% din valoarea totală a achiziÑiilor publice efectuate de aceasta in cursul anului respectiv.
Precizăm că prin achizitii publice efectuate în cursul anului se întelege totalitatea contractelor de achizitie publică pentru atribuirea cărora autoritatea contractantă are obligatia aplicării uneia dintre procedurile prevazute de O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările si completările ulterioare, la care se adaugă acele achizitii a căror valoare estimată permite realizarea lor în mod direct.
Totodată, mentionăm că, asa cum precizează art. 662 din acelasi act normativ, sunt considerate achizitii publice efectuate prin mijloace electronice atât acele contracte atribuite prin proceduri aplicate integral prin mijloace electronice, cât si cele pentru atribuirea cărora se utilizează si modalitatea specială de atribuire prin licitatie electronică, precum si achizitiile directe realizate prin intermediul catalogului electronic.
De asemenea, conform art. 664 din H.G. nr. 1660/2006, neîndeplinirea obligatiei de a realiza achiziii prin mijloace electronice într-un procent de minim 20% constituie contravenÑte si se sanctionează cu amendă de la 10.000 lei la 35.000 lei.
Il gasiti pe [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitiile in seap Gabriel Amironesei Gabriel Amironesei Vineri, 3 aprilie a.c. a fost publicata în Monitorul Oficial nr. 215, partea I, Hotarârea nr. 370 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Legislatie Ionescu15 Ionescu15 Solicit art 64,65,66 din HG 1660/2006 in forma initiala! Multumesc!!! (vezi toată discuția)
Hg 1660/2006 Ionescu15 Ionescu15 Ma intereseaza enuntul initial al art. 64,65,66 al acestui HG ca ulterior au fost abrogate!!! Cu deosebita stima!!! (vezi toată discuția)