in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului din partea socrului ar trebui sa semnez ceva pt a nu fi data afara din casa?cum ma sfatuiti sa fac?de acceptat nu vreau sa accept nici un ban.daca accept va trebui sa plec din casa si eu nu imi permit sa cumpar nimic.
daca soacra traieste nu cred ca o sa incerce sa vanda cumnata ceva sau sa va dea afara din casa.. mai ales ca copilul, dupa tatal lui, are tot atatea drepturi ca si ea.. asa ca.. nu va mai ingrijorati atat.. ascultati si de sugetiile colegelor mele ce au postat alaturi de mine aici, cautati actele prin care ati adus imbunatari apartamentului precum si dovada de cumparare a bunurlor mobile (aragaz, frigider, masina de spalat, tv, tot ce aveti prin casa) sa nu zica careva ca sunt ale socrului.. mai este ceva.. daca doamne fereste se ajunge la proces, va sugerez sa angajati un avocat care sa invoce printre altele si excetpia neacceptarii in termenul legal, de 6 luni de la data decesului socrului, a mostenirii de catre cumnata dvs.. ok?
Inseamna ca soacra are deja jumatate din casa (fiind bun dobandit in timpul casatoriei cu sotul ei) si vine la mostenire dupa sot pe cealalta jumatate a lui.