avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce ma sfatuiti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce ma sfatuiti?

in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului din partea socrului ar trebui sa semnez ceva pt a nu fi data afara din casa?cum ma sfatuiti sa fac?de acceptat nu vreau sa accept nici un ban.daca accept va trebui sa plec din casa si eu nu imi permit sa cumpar nimic.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 09:13, 24 Februarie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca soacra traieste nu cred ca o sa incerce sa vanda cumnata ceva sau sa va dea afara din casa.. mai ales ca copilul, dupa tatal lui, are tot atatea drepturi ca si ea.. asa ca.. nu va mai ingrijorati atat.. ascultati si de sugetiile colegelor mele ce au postat alaturi de mine aici, cautati actele prin care ati adus imbunatari apartamentului precum si dovada de cumparare a bunurlor mobile (aragaz, frigider, masina de spalat, tv, tot ce aveti prin casa) sa nu zica careva ca sunt ale socrului.. mai este ceva.. daca doamne fereste se ajunge la proces, va sugerez sa angajati un avocat care sa invoce printre altele si excetpia neacceptarii in termenul legal, de 6 luni de la data decesului socrului, a mostenirii de catre cumnata dvs.. ok?
acest răspuns util
nu cumnata vrea sa ma dea afara ci soacra.spune mereu ca e casa ei.va multumesc tare mult
acest răspuns util
Inseamna ca soacra are deja jumatate din casa (fiind bun dobandit in timpul casatoriei cu sotul ei) si vine la mostenire dupa sot pe cealalta jumatate a lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai face succesiune dupa un decedat inregistrat fara bunuri la primarie? Florentina1982@@# Florentina1982@@# Soacra mea era pe numele primului sot care anul trecut am aflat ca ar fi decedat, traind cu socrul meu din1976 cu care are 2 copii, fata si baiat. Socrul nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa deces sot dragosel dragosel Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu un raspuns la urmatoarea problema : Am o prietena buna, caruia i-a decedat sotul de 4 luni. Locuiau intr-o ... (vezi toată discuția)
soacra mea și sora ei au moștenit casa părinților ... Dumitrache Ionica Dumitrache Ionica Bună dimineața. Soacra mea și sora ei au moștenit casa părinților decedați fără sa dezbata moștenirea, socri sau mutat în casa respectiva de la ... (vezi toată discuția)