in cazul mortii unuia dintre soti, imobilul cumparat in timpul casniciei se imparte cu alte rude sau revine doar sotului supravietuitor?
mentionez ca nu exista copii, sotia nu mai are frati, iar sotul are o sora si un nepot de la aceasta, plus parintii celor doi soti.
au acestia drept de mostenire?
multumesc mult pentru raspuns.
mai am o nelamurire: ce inseamna mostenitori rezervatari?
si stie cineva cam care ar fi costul unui astfel de testament dublu?
multumesc din suflet:P
imi cer scuze, am vazut mai tarziu raspunsul cu ce inseamna mostenitori rezervatari. multumesc mult :D
pai cam despre acel soi de parinti e vorba, ai sotului, de fapt mama sa, ca doar ea mai traieste, care desi are doi copii, o fata si un baiat, fatei a zis ca i da apartamentul cu 4 camere, iar baiatului i a dat bani de un calculator. asa a impartit ea averea, sotul nu s a dus la succesiune dupa moartea tatalui sau, nu avem nicio pretentie, dar vrem sa fim siguri ca dupa 17 ani de stat cu chirie, cand in sfarsit am reusit sa facem imprumut la niste banci pentru a lua o locuinta ( imprumut pe numele meu pt ca sotul nu e cu serv pe o perioada nedeterminata), mie mi e teama sa nu vina cu niste pretentii in caz de , Doamne fereste, o nenorocire. Si eu si sotul suntem cam bolnavi dupa o viata foarte stresanta, vrem sa fim prevazatori, mai ales ca sora sa lucreaza in Bucuresti , unde avem noi locuinta cumparata, iar ea nu are aici apart, ci la Ploiesti.
multumesc mult pentru raspuns.
mai am o nelamurire: ce inseamna mostenitori rezervatari?
si stie cineva cam care ar fi costul unui astfel de testament dublu?
multumesc din suflet:P
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)